§ 16 Yhteistyösopimus Operaatio Pirkanmaan, Tampereen kaupungin ja toiminnan järjestäjien kanssa

Lataa  Kuuntele 

TRE:1427/12.03.03/2022

Päätöspäivämäärä

17.2.2022

Päätöksen tekijä

Kulttuurijohtaja, Sivistyspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Ilona Kyykoski, puh. 040-706 5431 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen, puh. 050-411 3033 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Operaatio Pirkanmaa on Euroopan kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke vuosille 2022–2024. Operaatio Pirkanmaan yhdeksi päätoiminnan muodoksi on projektin ohjausryhmän hyväksymässä projektisuunnitelmassa määritelty kulttuurisen ohjelmiston toteuttaminen Pirkanmaalla. Projektit toteutetaan yhteistyössä paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa ja niillä täydennetään olemassa olevaa kulttuuritoimintaa alueella. Yhteistyöllä toteutettavat projektit perustuvat avoimeen ohjelmahakuun, jonka pohjalta Kulttuuripääkaupunkihaun 2. vaiheen taiteellinen johtoryhmä kuratoi ohjelmiston hakukirjaan. Edelleen Operaatio Pirkanmaan ensimmäisen vaiheen toteutukseen ovat valikoituneet projektit, joiden arvot, taiteellinen sisältö, toimintaverkosto sekä jälkeensä jättämä perintö vastaavat Operaatio Pirkanmaan tavoitteita. Lisäksi on arvioitu hankkeiden tuotantovalmiutta. Edellä mainittu kriteeristö on hyväksytty projektin ohjausryhmässä.

Operaatio Pirkanmaan tavoitteena on kehittää elinvoimaista kulttuurimaakuntaa ja luovien alojen kansainvälistä osaamiskeskittymää, jossa ammattilaisten toimintaedellytyksiä kehitetään ja kuntalaisten kulttuuriset oikeudet toteutuvat. Hanke toimii yhä yhdenvertaisemman, saavutettavamman ja kestävämmän toimintaympäristön edistämiseksi Pirkanmaalla. Kuntien yhteisellä rahoituksella toteutetaan osa hakuvaiheessa tehdyistä projektisuunnitelmista ja kehitetään luovien alojen osaamista, verkostoja ja osaamispohjaa työllisyyden edistämiseksi. EU-hankeosaamisen ja kulttuurikentän kansainvälistymisen vahvistaminen alueella on myös yksi Operaatio Pirkanmaan tavoitteista. Hankkeen toteutukseen osallistuu Tampereen lisäksi 19 Pirkanmaan kuntaa.

Ohjelmayhteistyöllä toteutetaan kuntien kulttuuritoiminnasta säädetyn lain mukaista tehtävää. Taiteellisen sisällön hankkiminen täyttää hankintalain ehdon suorahankinnasta. (Hankintalaki 40 § kohta 3.)

Päätös

Hyväksyn esityksen mukaisesti, että Tampereen kaupunki käynnistää ohjelmistoyhteistyön osana Operaatio Pirkanmaa -hanketta seuraavien toimijoiden kanssa seuraavissa kulttuuriprojekteissa:

SirkusRakkausPumPum ry.: Pirkanmaa värityskirjana

Pirkanmaan kuorokeskus ry.: Yhteisökuorot

Kaarikoirat ry. & Tampereen elokuvajuhlat : Skate X Tampere Film Festival

Suomen nuorisoseurat ry.: Resonanssi - Nuori kulttuuri on Air

Pirkkalan kunta, Anian lintupuiston yhteisö: Anian lintupuisto

Folk Extreme ry.: Kalevala X

Yhteisötaidekoulu Hehkumahku (Tästä tulee niin hieno maailma ry.): Lasten kyläkarnevaalit

Kulttuuriosuuskunta Uulu: Metsäfolk

Mitäs ry.: Yhteisötaidetoimintaa Mitäs Mitäs Mitäs -festivaaleille

Taito Pirkanmaa ry.: Metsästä käsin

Kulttuurikeskus PiiPoo: I am Hope

Sorin Sirkus: Sirkushyppely

Serlachius-residenssi: Taidelinna

Tampereen Teatterikesä ry., Jaakko Lenni-Taattola: A stage for future leaders in performing arts

Vimmart ry.: Kaunas 2022 youth challenge

Esteetön taide ja kulttuuri ry.: ACCAC Next generation
 

Yhteistyöstä laaditaan erillinen sopimus jokaisen toimijan kanssa.

Kukin sopimukseen sitoutuva toimija toteuttaa sopimuksessa määriteltyjä projekteja omissa organisaatiossaan projektisuunnitelmaan kirjattujen tavoitteiden ja toimenpiteiden mukaisesti ja raportoi niistä kaupungille yhdessä sovitulla tavalla. Tampereen kaupunki vastaa sopimuksen mukaisesti sovitusta yhteistyöstä ja rahoitusosuuksista. Päävastuu projektin toteuttamisesta on toimijalla. 

Yhteistyön ehdot ja muodot on määritelty tarkemmin päätöksen liitteenä olevassa yhteistyösopimusluonnoksessa sekä liitteessä Operaatio Pirkanmaa 1. lähtö projektit ja budjetit

Päätösvallan peruste: Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö,​ delegointimatriisi

Allekirjoitus

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen