Vammaisneuvosto, kokous 15.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Muut ilmoitusasiat 

TRE:7201/00.01.03/2021

Valmistelija

  • Tuominen Annamari, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Muissa asioissa muun muassa esteettömyystyöryhmän kuulumiset.

Lisäksi tiedoksi merkitään:

  • Vammaispalvelujen hyvinvointialuevalmistelusta ja Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus hankkeen kehittämistyöstä pidetään 21.2.2022 vammaisneuvostoille ja järjestöille keskustelutilaisuus. Vammaisneuvoston edustajina tilaisuuteen osallistuvat puheenjohtaja Esko Jantunen ja varapuheenjohtaja Katja Metsävainio.
  • Vammaisneuvosto päätti 18.1.2022 kokouksessaan tiimin perustamisesta vammaisneuvoston viestintää varten. Viestinnän tiimin jäseniksi valittiin vammaisneuvoston jäsenet Milla Ilonen,​ Milla Lindh,​ Riitta Virenius,​ Sirpa Virtanen ja yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen (sihteeri),​ joka koordinoi tiimin toimintaa. Lisäksi tiimin jäseneksi valittiin Rita Järvinen.
  • Pirkanmaan omaishoidon tuen yksiköstä ja omaishoidon tuen toimintakäytäntöjen muutoksista on järjestetty keskustelutilaisuuksia. Omaishoitajille on lähetetty tiedote muutoksista.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Tuominen Annamari, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Merkitään keskustelu tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Esittelijän ehdotuksesta keskusteltiin ja tiedoksi merkitään lisäksi:

  • Vammaisneuvostolle on tullut yhteydenotto liittyen muutoksista lääkinnällisen kuntoutuksen myöntämiseen palvelutalossa asuville asiakkaille. Yhdenvertaisuuskoordinaattori on selvittänyt asiaa lääkinnällisestä kuntoutuksesta. Muutoksia lääkinnällisen kuntoutuksen myöntämisen käytäntöihin tai kriteereihin ei ole tullut.