§ 5 Kaupungin aition käyttö jääkiekon MM-kisojen aikana 13.-29.5.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:867/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

1.2.2022

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintapäällikkö Erika Eischer,​​ puh. 040 545 0011,​​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi              

Päätöksen perustelut

Tampere on toiminut säännöllisesti suurten liikuntatapahtumien isäntäkaupunkina. Kansainväliset tutkimukset osoittavat, että suurtapahtumat tuovat paikkakunnalle näkyvyyttä, vetovoimaa ja matkailutuloja sekä vilkastuttavat elinkeinoelämää. MM-kisoissa pelataan Tampereella yhteensä 34 ottelua. Kisoihin odotetaan kokonaisuudessaan noin 500 000 kisavierasta, joista arviolta 350 000 saapuu Tampereen otteluihin.

Kannen alue ja sillä sijaitseva Nokia Arena on Tampereen viiden tähden keskusta -ohjelman yksi kärkihankkeista ja vierailukohde, joka lisää Tampereen kansallista ja kansainvälistä kiinnostavuutta

Tampereen kaupunki on solminut Suomen Jääkiekko ry:n kanssa tapahtumayhteistyösopimuksen liittyen miesten jääkiekon MM-kisoihin 13.-29.5.2022, jotka Liitto järjestää Tampereella ja Helsingissä. Kilpailujen keskus Tampereella on Nokia Arena, jossa pelataan MM-kilpailujen toinen alkusarja, jossa pelataan kaikki Suomen ottelut, sekä kaksi puolivälierää, välierät, pronssiottelu ja finaali.

Tampereen kaupungin tavoitteena on hyödyntää Tampereella pelattavat jääkiekon MM-kisat kaupungin sidosryhmäyhteistyön alustana. Tampereen kaupunki tulee kutsumaan sidosryhmiään tutustumaan Tampereen kaupunkikehityksen yhteen kärkikohteeseen kisojen aikana. 

Tampereen kaupungilla on käytössään aitio, jonka se on vuokrannut KOY Tampereen monitoimiareenalta (markkinointinimeltään Nokia Arena) viiden vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella. Aition käyttö edellyttää kulloisenkin tapahtuman tapahtumalippujen hankintaa tilaisuuden osallistujille. Tampereen kaupunki on varautunut kokousten ja tapaamisten järjestämiseen jääkiekon MM-kisojen yhteydessä ja tilannut Tampereella pelattaviin keskeisiin otteluihin tapahtumalippuja. Hankinnan kokonaiskustannus on 15 300 euroa (alv 0 %). Suomen Jääkiekkoliitto myy ottelukohtaiset aitioliput yksinoikeudella kumppanihintaan.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankinta tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden ja enintään 60 000 euron suuruisten palvelujen hankinnasta konsernihallinnon palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki on tilannut pääsylippuja kaupungin aitioon Nokia Arenalla jääkiekon MM-kisojen aikana 13.-29.5.2022 Suomen ja muihin tärkeimpiin otteluihin 15 300 eurolla (alv 0 %).

Kustannukset maksetaan Konsernihallinnon Strategia- ja kehittämisyksikön Suhdetoiminnan ja markkinoinnin kustannuspaikalta 113227, sisäinen tilaus 28265.

 

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa