§ 29 Tampereen kaupungin osallistuminen voimistelun Gymnaestrada 2022 -tapahtuman tukemiseen ja tapahtumaa koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3960/12.04.01/2019

Päätöspäivämäärä

17.2.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Voimistelun Gymnaestrada-tapahtuma järjestetään Tampereella 9. - 12.6.2022. Kyseessä on voimistelun suurtapahtuma, johon tavoitellaan 10 000 - 12 000 voimistelijaa ja tuhansia katsojia. Päätapahtumapaikkana on Tampereen Messu- ja Urheilukeskus ja tapahtuman järjestäjänä toimii Suomen Voimisteluliitto ry. Tapahtuma tukee Tampereen imagoa tapahtumien ja kulttuurin keskittymänä.

Tampereen kaupunki ja Suomen Voimisteluliitto ry ovat solmineet konsernijohtajan päätöksellä 12.6.2019 § 82 hyväksytyn aiesopimuksen Gymnaestrada 2022 -tapahtuman järjestämisestä Tampereella. Nyt Tampereen kaupunki ja Suomen Voimisteluliitto ry solmivat aiesopimuksen mukaisesti tapahtuman varsinaisen sopimuksen, jossa eritellään tarkemmin osapuolten vastuut ja kaupungin kokonaistuki tapahtumalle. Sopimus kumoaa tapahtumaa koskevan aiesopimuksen. Sopimus on salassa pidettävä viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 § 1 mom. 17 kohdan perusteella.

Sopimusta laadittaessa on arvioitu EU:n valtiontukisääntöjen vaikutusta sopimuksen sisältöön. Arvioinnin perusteella on todettu, että kaupungin tukea tapahtumalle ei lueta valtiontueksi, koska tuensaajan ei katsota olevan yritys EU:n kilpailuoikeuden merkityksessä eikä tapahtumassa ei ole kyse taloudellisesta toiminnasta tai kilpailua vääristävästä toiminnasta. Suomen Voimisteluliitto ry:n toiminta on yleishyödyllistä, monimuotoista liikuntakulttuuria edistävää, ja pitkälti vapaaehtoistyöhön perustuvaa.

Sopimuksen mukaisen yhteistyön käytännön tahona kaupungin vastuiden osalta toimii kaupungin tapahtumapalvelut ja liikunnan ja nuorison palveluryhmä.

Hallintosäännön 36 §:n 31)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Tampereella 9. - 12.6.2022 järjestettävän voimistelun Gymnaestrada 2022 -tapahtuman toteutukseen liitteenä olevassa sopimuksessa määritellyin ehdoin.

Tampereen kaupungin ja Suomen Voimisteluliitto ry:n välinen sopimus hyväksytään. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Tapahtumasta aiheutuvat, sopimuksessa mainitut kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113002, Suurtapahtumat.

Lausunnot

Lakimies Janne Kytö:
Lakiyksiköllä ei huomautettavaa.

Talousjohtaja Jukka Männikkö:
Tampereen kaupungin taloudellinen tuki tapahtumalle sisältyy konsernihallinnon vuoden 2022 palvelu- ja vuosisuunnitelmaan.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala