§ 1 Näsisaaren vesistötäytön rakentamiseen liittyvän suojaverhon kunnossapitotyön tilaaminen Pimara Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8253/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

10.2.2022

Päätöksen tekijä

Talous- ja hankintavastaava, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttajainsinööri Petri Leppänen, +358503051402 ja suunnittelija Oona Haimi, +358444811544, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, +358505646637, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Näsisaaren vesistötäytön rakentaminen edellyttää vesistöön suojaverhoja. Vaitinaron vesistöalueelle on rakennettu aiemmassa urakassa vesiluvan edellyttämät suojaverhot. Nasisaaren vasistötäytön rakennusurakan urakkaohjelman mukaisesti tilaaja vastaa suojaverhojen kunnossapidosta ja siirtotöistä. Tähän tilaajan vastuulla olevaan työhön nimetään kunnossapitourakoitsija tällä hankintapäätöksellä.

Kiinteistöjohtaja päätti 27.7.2020 §475 urakkakilpailuun perustuen tilata Vaitinaron uppopuiden poisto- ja suojaverhourakan Pimara Oy:ltä. Kilpailutettuun hankintaan sisältyi tilaajan optio: Tilaaja voi teettää valittavalla urakoitsijalla maa- ja vesirakennusurakoita samalla vesialueella urakkasummaa vastaavalla määrällä neuvottelemalla ilman urakkakilpailua. Urakkasopimuksen alusta lukien seuraavan neljän vuoden aikana.

Optio ei voi tulla sovellettavaksi sellaisenaan koska kilpailutuksen määräluettelossa ei ollut suoraan kaikkia kunnossapitoon liittyviä yksikköhintoja. Kuitenkin Pimara Oy:llä on suojaverhon rakentajana parhaat tiedot suojaverhon ja olosuhteiden yksityiskohdista, mikä perustelee kunnossapidon suorahankintaa optioon perustuen.

Pimara Oy on pyynnöstä tarjoutunut ja antanut tuntiyksikköhinnat suojaverhon kunnossapitoon. Lähtökohtaisesti sovelletaan alkuperäisen urakan yksikköhintoja. Mikäli alkuperäisen urakan yksikköhinta ei ole sovellettavissa tai muuttuneessa tilanteessa kohtuullista, sovelletaan Pimara Oy:n antamia 26.10.2020 päivättyjä tuntihintoja ja kolmantena Rakennusalan yleisten sopimusehtojen mukaista omakustannushintaa. Tarjous on hyväksyttävissä. Urakka-aika alkaa välittömästi urakkasopimuksen allekirjoituksesta ja päättyy 31.12.2022.

Pimara Oy:n (1839402-8) tilaajavastuutiedot tarkastettiin Luotettava Kumppani -raportilta 9.2.2022 ja ovat kunnossa.

Kunnossapidon kokonaiskustannusta on vaikea arvioida koska tarpeeseen vaikuttaa muun muassa sääolosuhteet. Tilaajan arvion mukaan hankinnan arvo on noin 30.000 euroa (alv 0%).

Hankinta alittaa palveluhankinnan kansallisen kynnysarvon, joten hankintalakia ei sovelleta. Tilauksella ei ole vaikutusta Vaitinaron uppopuiden poisto- ja suojaverhourakan takuuseen.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

Päätös

Urakkasopimus Näsisaaren vesistötäytön rakentamiseen liittyvän suojaverhon kunnossapitotyöstä tehdään Pimara Oy:n (1839402-8) kanssa päätöksen perusteluissa mainituin yksikköhinnoin arvonlisäverottomalla kokonaiskustannusarviolla 30.000 euroa (alv 0%). Urakan kustannukset maksetaan Hiedanranta -kehitysohjelman projektilta I1350_0179322214_1. Valtuutan rakennuttajainsinööri Petri Leppäsen allekirjoittamaan urakkasopimuksen sekä sopimaan tarkemmin urakan sisällöstä ja kestosta. Tämä hankintapäätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta kun urakkasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta