§ 16 Visma inschool -järjestelmäkokonaisuuden ylläpitoa, tukea ja kehittämistä koskevan palvelusopimuksen muutos

Lataa  Kuuntele 

TRE:6932/07.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

14.2.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Kalle Lehtinen, puh. 041 730 0341, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja Visma Enterprise Oy ovat 27.10.2020 allekirjoittaneet SaaS-palvelusopimuksen Visma inschool -järjestelmäkokonaisuuden ylläpidosta, tuesta ja kehittämisestä (TRE:5110/02.07.01/2020). Sopimuksen alkuperäinen arvonlisäveroton arvo on 
642 000 euroa.

Visma inschool Primus -oppilashallintojärjestelmään tarvitaan sähköisen arkistoinnin rajapinta, jonka avulla Visma inschool Primus -oppilashallintojärjestelmästä voidaan siirtää oppilashallinnon päätöksiä ja hakemuksia kaupungin Donna-arkistointijärjestelmään.

Muutossopimuksella on tarkoitus sopia sähköisen arkistoinnin rajapinnan ja tiedonsiirtojen edellyttämistä muutoksista alkuperäiseen sopimukseen.

Visma Enterprise Oy antoi 11.2.2022 tarjouksen sähköisen arkistoinnin rajapinnasta ja tietojen siirroista sekä Wilmasta/Primuksesta tuotettujen raporttien siirroista ajastetusti IPaaS:lle. Sähköisen arkistoinnin rajapinnan rakentaminen ja tiedonsiirtojen käyttöönoton arvonlisäveroton kertahinta on 10 380 euroa ja jatkuvan palvelun arvonlisäveroton hinta 0,06 euroa per opiskelija kuukautta kohden. Sopimusmuutoksen arvonlisäveroton arvo on noin 48 972 euroa.

Lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 136 § 2 momentin 5 kohdan mukaan hankintasopimukseen ja puitejärjestelyyn voidaan tehdä muutos ilman uutta hankintamenettelyä,​ jos kyse on vähäarvoisesta sopimusmuutoksesta,​ joka alittaa EU-​kynnysarvon eikä muutos vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen. Muutoksen arvo tulee olla pienempi kuin 10 prosenttia alkuperäisen palveluhankintasopimuksen arvosta. 

Muutoksen arvo on 7,6 prosenttia. Rajapinta toteutetaan PrimusQuery-toiminnolla, jonka päivittäminen ja ylläpito sisältyy alkuperäiseen SaaS-sopimukseen. Kyseinen vähäarvoinen sopimusmuutos ei vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen.

Muutossopimuksen vastuuhenkilönä toimii palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Juha Salmela. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.7.2021 § 90) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​ hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään sopimusmuutos koskien 27.10.2020 Visma Enterprise Oy:n kanssa solmittua SaaS-palvelusopimusta Visma inschool -järjestelmäkokonaisuuden ylläpidosta, tuesta ja kehittämisestä.

Toistaiseksi tehtävän sopimusmuutoksen arvonlisäveroton arvo on noin 48 972 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään palveluvastaava Juha Salmela.

Sopimusmuutoksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset maksetaan käyttöönottokustannuksen osalta toisen asteen Primus- ja Wilma-palveluiden kehittämisen kustannuspaikalta (K1130_03_005) ja jatkuvan palvelun osalta toisen asteen Wilma-SaaS kustannuspaikalta (J1130_08_019).

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun muutossopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala