§ 15 Urjalaan rakennettavan paloaseman esivuokrasopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:790/00.03.00/2022

Päätöspäivämäärä

14.2.2022

Päätöksen tekijä

Z/Pelastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tekninen päällikkö Joni Hakala, puh. 0400 630323, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pelastuspäällikkö Teemu-Taavetti Toivonen, puh. 0400 281 288, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan pelastuslaitoksella on ollut Urjalan kunnassa vuonna 1962 rakennettu paloasema, joka alkujaan on ollut huuoltoasema ja myöhemmin muutettu palaoasemakäyttöön. Lisäksi Urjalassa on vuokralla erillinen tukikohta hybridiyksikölle. Nykyinen paloasemarakennus ei tilojensa puolesta mahdollistanut hybridiyksikön sijoittamista paloasemalle. Toisaalta nykyinen paloasema on teknisen elinkaarensa päässä ja sisätiloiltaan sokkeloinen, jolloin ei ole tarkoituksenmukaista sitä perusparantaa. Pirkanmaan pelastuslaitos on yhdessä Urjalan kunnan sekä Urjalan VPK:n kanssa kartoittanut paikkaa uudelle paloasemalle. Uusi noin tuhannen neliön paloasema nousee Salmentielle lähelle lähemmäksi Urjalan kirkonkylää, mitä vanha paloasema. Paloasemalle sijoittuvat sekä hybridiyksikkö että Urjalan VPK. Nyt tehtävällä esisopimuksella Pirkanmaan pelastuslaitos sitoutuu vuokraamaan Urjalan paloaseman käyttöönsä. Varsinainen vuokrasopimus tehdään, kun toteutuneet rakennuskustannukset ovat selvillä. Paloaseman on tarkoitus olla käyttövalmis kesällä 2023.

Pelastusjohtaja on delegoinut vuokrasopimusten allekirjoittamisen valmiussuunnittelun, onnettomuuksien ennaltaehkäisyn ja teknisten palvelujen vastuualueen toiminnasta vastaavalle pelastuspäällikölle.

Pelastusjohtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön liitteeseen 4,​ Pirkanmaan pelastustoimen johtosääntö.

Päätös

Pirkanmaan pelastuslaitos sitoutuu vuokraamaan esivuokrasopimuksella Urjalan kuntaan vuonna 2023 valmistuvan paloasemarakennuksen. Esivuokrasopimuksen hinta perustuu kustannusarvioon ja se korjataan toteutuneiden rakennuskustannusten selvittyä. Pääomavuokra esivuokrasopimuksessa on 18 512 euroa kuukaudessa ja ylläpitovuokra on 6 505 euroa kuukaudessa. Tuleva sopimus on alkuun määräaikainen, 20 vuotta. Vuokranlaskutus alkaa erikseen sovittavana ajankohtana rakennuksen luovuttamisen jälkeen.  

Sopimus tulee Tampereen kaupunkia lopullisesti sitovaksi vasta, kun päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen