§ 96 Tilapäisen maankäyttöluvan myöntäminen Veisu-Tekniikka Oy:lle

Lataa  Kuuntele 

TRE:198/10.00.03/2022

Päätöspäivämäärä

16.2.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Maanhankintapäällikkö Ari Kilpi, puh. 050 346 9311, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 040 0205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Veisu-Tekniikka Oy toimii urakoitsijana Lielahden voimalaitoksen lauhdeveden imu- ja purkuputken siirtourakassa. Veisu-Tekniikka Oy on hakenut kaupungilta tilapäistä maankäyttölupaa käyttää kaupungin omistaman kiinteistön 837-505-4-102 noin 0,9 ha:n suuruista aluetta putkien varastointi- ja hitsauspaikkana. Varastointialue sijoittuu viljelyksestä poistetulle alueelle. Putkien hitsaus- ja vesistöön kuljetusalue sijoittuu ulosvuokratulle viljelysalueelle. Urakoitsija on sopinut erikseen vuokralaisen kanssa viljelysalueen käytöstä ja sen ennallistamisesta. Alueella ei ole poistettavaa puustoa ei siitä aiheudu pysyvää muutosta maisemakuvaan.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

Veisu-Tekniikka Oy (Y-tunnus 0652351-5) oikeutetaan käyttämään tilan 837-505-4-102 Juoponlahdessa sijaitsevaa, karttaliitteen mukaista 0,9 ha:n suuruista maa-aluetta putkien varastointi- ja hitsausalueena, seuraavin ehdoin:

  1. Lupa on voimassa 1.3.2022 - 15.7.2022
  2. Luvansaajan tulee omalta osaltaan huolehtia siitä, että kuljetuksiin käytettävät tiealueet pysyvät kunnossa. Tampereen Vesi Oy:n pumppaamolle tulee olla esteetön pääsy. 
  3. Aluetta saa käyttää vain tämän luvan mukaiseen tarkoitukseen.
  4. Luvansaaja vastaa siitä, että viljelysalueelta tulee ruokamulta ensin kuoria ja kasata ennen murskekerroksen levittämistä. Luvansaaja vastaa siitä, että varastointipaikka ennallistetaan heti, kun sen käyttö on päättynyt. Toiminnasta ei saa aiheutua maaperän pilaantumista. 
  5. Luvansaajan tulee ilmoittaa kaupungille toiminnassa lupa-aikana mahdollisesti tapahtuvista muutoksista.
  6. Luvansaaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle toiminnan järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.
  7. Luvansaaja vastaa tarvittavista viranomaisluvista ja ilmoituksista.
  8. Luvansaaja vastaa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaismääräysten ja –lupien laiminlyömisestä.
  9. Viljelysalueen vuokralaisen kanssa luvansaaja sopii erikseen korvauksista vuokra-alueen käytöstä.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm