§ 10 Elokuvatuotantojen ja elokuva- alan vahvistaminen Tampere Film Festivalin yhteydessä v.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:8221/02.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

22.2.2022

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden päällikkö Satu Vuorinen, puh. 040 538 8402, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Generation XYZ on Tampereen elokuvajuhlien ja yhdysvaltalaisen XYZ Filmsin vuonna 2021 ensimmäistä kertaa järjestämä uusi alle 30-minuuttisille genre-elokuville tarkoitettu kilpailu. Tampereen elokuvajuhlien ja XYZ Filmsin yhteistyö käynnistyi XYZ Filmsin kuvatessa Tampereella Dual-elokuvaa. Generation XYZ -kilpailu ja siihen liittyvä paneelikeskustelu oli menestys. Katsojamäärän ja saadun yleisen palautteen pohjalta Tampereen elokuvajuhlat järjestää jatkoa kilpailulle yhteistyössä XYZ Filmsin kanssa. Kansainvälisten ja kansallisten elokuvatuotantojen ja elokuva- alan kasvumahdollisuuksia voidaan edistää tämänkaltaisten tapahtumien avulla. Yhteistyötä tiivistämällä ja uusilla avauksilla voidaan lisätä Tampereen tunnettuutta elokuvakaupunkina elokuvantekijöiden, tuotantoyhtiöiden ja alan ammattilaisten sekä rahoittajien keskuudessa. Elokuvatuotannoilla on merkittävät aluetaloudelliset, imago- ja työllisyysvaikutukset, jotka tukevat kaupungin tavoitteita vahvistaa edunvalvonnan, kaupunkimarkkinoinnin ja suhdetoiminnan vaikuttavuutta.

Tampereen kaupunki (Suhdetoiminnan ja markkinoinnin tiimi), Film Tampere (Business Tampere Oy) ja Tampereen elokuvajuhlat - Tampere Film Festival ry ovat sopineet yhteistyöstä kansainvälisten ja kansallisten elokuvatuotantojen ja elokuva- alan vahvistamiseksi Tampereella Tampereen kansainvälisten elokuvajuhlien Generation XYZ-kilpailun yhteydessä maaliskuussa 2022.

Tampere Film Festival järjestetään 9.-13.3.2022.  Yhteistyössä totetutettavat toimenpiteet muodostuvat kahdesta osa- alueesta:

1. Generation XYZ-kilpailu: TFF järjestää kilpasarjan genre-lyhytelokuville (jännitys-, kauhu-, toiminta-, scifi- ja fantasiaelokuvat), jotka esitetään, arvioidaan ja voittaja palkitaan Tampereen lyhytelokuvajuhlilla maaliskuussa 2022. Valikoituja genre-elokuvantekijöitä kutsutaan saapumaan paikan päälle Tampereelle. Yhtenä yhteistyökumppanina toimii XYZ Films, joka tuotti syksyllä 2020 Dual-elokuvatuotannon Tampereella.

2. Yhteiset PR-tilaisuudet/työpajat ja vieraanvaraisuudet valikoiduille elokuvantekijöille ja elokuva-alan ammattilaisille, joissa esitellään Tampereen mahdollisuuksia toimia elokuvatuotantojen keskuksena. 

Sopimusosapuolten vastuut

TFF järjestää genre-lyhytelokuvien kansainvälisen kilpailun ja hoitaa siihen liittyvät markkinointitoimet, sisällöllisen suunnittelun, sponsorihankinnan ja käytännön järjestelyt sekä hoitaa ao. maksuliikenteen.

Film Tampere osallistuu ym. kilpailun järjestämiseen tuomalla yhteistyöhön oman asiantuntemuksensa ja verkostonsa.

Tampereen kaupunki osallistuu Generation XYZ -kilpailuun liittyvien tilaisuuksien järjestelyihin ja toteutuskustannuksiin erikseen tarkennettavalla tavalla.  Tampereen kaupungin osuus kustannuksista on enintään 5 000€. TFF laskuttaa Tampereen kaupunkia festivaalin jälkeen toteutuneiden kustannusten ja tarkennettavan kustannustenjaon mukaan.

Sopimusta laadittaessa on arvioitu EU:n valtiontukisääntöjen vaikutusta sopimukseen. Arvioinnin perusteella on todettu, että kaupungin järjestelykustannuksiin osoittama tuki ei ole valtiontukea. 

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnnan osalta sopimusten hyväksymisestä palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

 

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu vuoden 2022 Generation XYZ -kilpailun yhteydessä toteutettujen tapahtumien/tilaisuuksien kustannuksiin toteutuneiden kustannusten osalta 5000 euroon asti. Kustannukset kohdistetaan Strategia- ja kehittämisyksikön suhdetoiminnan ja markkinoinnin kustannuspaikalle 113226, sisäinen tilaus 27482.

Summa maksetaan Tampereen elokuvajuhlille – Tampere Film Festival ry:lle (Y-tunnus: 0723831-0)  laskua vastaan. 

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa