§ 38 Lausunto eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1947/12.02.03/2022

Päätöspäivämäärä

14.3.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Päivi Rajala, puh. 040 806 3105, etunimi.h.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen ja sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari:

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on pyytänyt kirjallista asiantuntijalausuntoa hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta (HE 19/2022). Lausunto tulee toimittaa sähköpostilla StV@eduskunta.fi 14.3.2022 klo 12 mennessä.

Tampereen seudun ammattiopistossa, lukiokoulutuksesa ja perusopetuksessa on yhteisesti valmisteltu liitteenä oleva lausunto hallituksen esityksestä. Lukiokoulutus ja perusopetus näkevät esityksen hyvänä, eivätkä esitä muutostarpeita. Ammatillisen koulutuksen näkökulmasta on tarpeen tuoda esille joitain näkökulmia hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta.

Hallintosäännön 36 § 31)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen antamisesta ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin asiantuntijalausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala