§ 14 Osallistuminen Yrityskylä-oppimiskokonaisuuteen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1818/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

28.2.2022

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Viestintäasiantuntija Liisa Mustaniemi, puh.050 406 4377, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Vesi Liikelaitoksen yksi strateginen projekti on Vastuullisuus- ja ympäristöraportoinnin kehittäminen. Projektin tavoitteena oli määritellä, mitä vastuullisuudella tarkoitetaan Vedellä, vastuullisuustavoitteet ja toimenpiteet sekä vastuullisuusraportointi. Yhdeksi sosiaalisen vastuun tavoitteeksi on määritelty vesihuoltotietoisuuden lisääminen. Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden tukeminen on tietoisuuden lisäämistavoitteen toimenpide. Samalla Tampereen Vesi voi tukea oppimiskokonaisuuden järjestämistä ja tarjota nuorille tutustumista vesihuollon ammatteihin.

Talous ja Nuoret TAT ry:n kehittämä suomalainen Yrityskylä-oppimiskokonaisuus on opetussuunnitelmaan pohjautuva peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän, talouden ja yritteliäisyyden oppimispolku. TAT on yleishyödyllinen yhdistys. Yrityskylän oppimispolku mahdollistaa tutkitusti innostavan, monipuolisen ja opettavaisen kokemuksen oppilaille. Kaikilla oppimiskokonaisuuteen osallistuvien kuntien kuudensilla luokilla on mahdollisuus päivän vierailuun Yrityskylässä.

Hanke alkaa 1.6.2022 ja kestää kolme lukuvuotta päättyen 31.5.2025. Talous ja Nuoret TAT ry toteuttaa hankkeen tiiviissä yhteistyössä osallistuvien toimijoiden kanssa. TAT käsikirjoittaa yhteistyössä Veden kanssa työtehtävät noin kolmelle pienoisvesilaitoksessa työskentelevälle oppilaalle.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos osallistuu Talous ja Nuoret TAT ry:n kehittämään Yrityskylä-oppimiskokonaisuuteen (Opetussuunnitelmaan pohjautuva peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän, talouden ja yritteliäisyyden oppimispolku). Tämä hankintapäätös käsittää hankkeeseen osallistumisen 1.6.2022 –​ 31.5.2025 välisenä aikana. Hankinnan hinta on 15 000,00 euroa/vuosi ja kokonaishinta kolmelle lukuvuodelle on siten yhteensä 45 000,00 euroa.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun sopimus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela