§ 66 Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr:n ja Tredun välisen tilauskoulutusyhteistyön aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1788/12.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

3.3.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Tellervo Tarko, p. 040 182 9457, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja,​ ammatillinen koulutus, 1. varahenkilö, koulutusjohtaja Ari Mäkitalo, p. 050 441 8813,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ammatillisen koulutuksen lainsäädännössä 1.1.2022 voimaan tulleiden muutosten jälkeen Tampereen seudun ammattiopisto Tredu voi järjestää tutkintovientiä tilauskoulutuksena. Tilauskoulutus edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön koulutukseen myöntämää järjestämislupaa. Tämän aiesopimuksen yhteistyön periaatteiden mukaisesti järjestettävä tilauskoulutus voi olla opiskelijaryhmälle Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredulle myönnetyssä järjestämisluvassa määrättyjä tutkintoja ja tutkinnon osia sekä niihin valmistavaa tutkintokoulutusta. Ohjelmiin osallistuvat opiskelijat ovat kaikki Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisten valtioiden kansalaisia.

Tampereen kaupungin koulutusvientiselvityksen juridisen tarkastelun pohjalta Tampereen seudun ammattiopisto Tredu voi omana toimintanaan ilman kuntalain § 126 mukaista yhtiöittämisvelvoitetta harjoittaa ammatillisen koulutuksen lainsäädännössä määriteltyä tutkintovientiä tilauskoulutuksena, mikäli se perustuu oppilaitoksen järjestämislupaan. Kohderyhmät, maksaja ja järjestämispaikka määräytyvät laissa ammatillisesta koulutuksesta (§ 33 ja § 35). 

Sopimuksen osapuolet ovat neuvotelleet yhteistyöstä tilauskoulutusten järjestämiseksi. Tämän aiesopimuksen tarkoituksena on sopia yhteistyön periaatteista. Tilauskoulutusohjelmien toteuttamisesta tehdään erilliset sopimukset.

Päätöksen liite on salainen julkisuuslain (621/1999) 24 §:n kohdan 17 mukaisesti.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 10.01.2022 § 6 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 10.01.2022 alkaen.)

Johtajan, ammatillinen koulutus varahenkilöiden nimeäminen perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.2.2022 § 26 Palveluryhmien johtajien varahenkilöt elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella.

Päätös

Hyväksytään aiesopimus tilauskoulutusyhteistyöstä Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredun (y-tunnus 0211675-2) ja Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr:n (y-tunnus 0155651-0) välillä.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia kuitenkin vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus 1. varahenkilö, koulutusjohtaja Ari Mäkitalo