§ 19 Ruskon kalkkijärjestelmän saneeraus; toteutussuunnittelun hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3568/02.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

4.3.2022

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Projekti-insinööri Jenni Parviainen, puh. 040 485 6336, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimituskohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ruskon pintavesilaitoksen kalkkijärjestelmä saneerattiin osittain vuonna 2020 siten, että uusi järjestelmä käyttää poltetun kalkin sijaan sammutettua kalkkia. Nyt tehtävän saneerauksen tarkoitus on muuttaa Ruskon pintavesilaitoksen kalkkiprosessi siten, että laitos käyttää ainoastaan sammutettua kalkkia. Muutos parantaa laitoksen toimintavarmuutta.

Toteutussuunnittelun pohjaksi Ramboll Finland Oy on laatinut esisuunnitelman saneerauksen toteutuksesta. Saneeraus toteutetaan pääasiallisesti samoilla laitteistoilla kuin vuonna 2020 tehty saneeraus ja suunnittelussa hyödynnetään paljon ensimmäisen saneerauksen suunnitelmia, jonka vuoksi Tampereen Vesi pyysi tarjouksen vain ensimmäisen saneerauksen toteutussuunnittelusta vastanneelta Ramboll Finland Oy:lta.

Esisuunnittelun sekä käytyjen neuvottelujen pohjalta Ramboll Finland Oy on antanut tarjouksen Ruskon pintavesilaitoksen kalkkijärjestelmän saneerauksen toisen osan toteutussuunnittelusta. Tampereen Vesi Liikelaitos on neuvottelussa arvioinut ja todennut toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta. Ramboll Finland Oy:n tarjous saatiin 24.2.2022, tarjoushinta oli 39 400,00 euroa (alv 0%) kokonaispalkkiona. Tarjous oli hyväksyttävissä. Kyseessä oli erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Ruskon pintavesilaitoksen kalkkijärjestelmän saneerauksen toteutussuunnittelun Ramboll Finland Oy:n tarjouksen (24.2.2022) mukaiseen hintaan. Kyseessä on hankinta yhden tarjouksen perusteella. Hankinta liittyy aiempaan hankintaan (TRE:3568/02.07.01/2020 Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen kalkkijärjestelmän saneeraus). Hankinnan kokonaishinta on 39 400,00 euroa. Hinta sisältää myös mahdolliset lisähankinnat. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela