§ 47 Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut – Pirkanmaa -hankkeen (PirKOTI) valtionavustuksen siirrosta Pirkanmaan liiton kanssa tehtävän sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1681/02.04.01/2022

Päätöspäivämäärä

23.3.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelujohtaja Sanna Määttänen, puh. 040 806 3669, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja projektipäällikkö Tiina Karttunen, puh. 040 800 4557, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen:

Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti 29.9.2021 haettavana olevasta valtionavustuksesta Tulevaisuuden kotona asumista tukevien palvelujen kehittämiseksi iäkkäille. Haku on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen toteuttamaa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa. Valtionavustus myönnetään täysimääräisenä hankkeen valtionavustukseen oikeuttaviin kustannuksiin, samoin perustein kuin muissakin Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman hankekokonaisuuden valtionavustuksissa.

Pirkanmaan liitto ja 14 järjestämisvastuussa olevaa Pirkanmaan kuntaa (osatoteuttajat) ovat laatineet Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille Pirkanmaalla PirKOTI -hankesuunnitelman vuosille 2021-2023. Hankkeen hallinnoijana toimii Pirkanmaan liitto, kunnes hanke siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle sosiaali- ja järjestämisvastuun siirtymisen myötä 1.1.2023.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi 15.12.2021 PirKOTI - Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut - Pirkanmaa -hankkeelle valtionavustusta yhteensä 2 538 000 euroa. Päätöksen mukaan hankehallinnoijan on tehtävä sopimus valtionavustuksen käytöstä, käytön valvonnasta ja niiden ehdoista kunkin osatoteuttajan kanssa.

Pirkanmaan liitto ja osatoteuttajat saavat käyttää valtionavustusta ainoastaan aikavälillä 1.1. - 31.12.2022 syntyviin kustannuksiin. 1.1.2023 alkaen syntyviin kustannuksiin valtionavustusta on oikeutettu käyttämään vain Pirkanmaan hyvinvointialue edellyttäen, että avustus siirretään valtionapuviranomaisen päätöksellä avustuksen saajan hakemuksesta ja hyvinvointialueen suostumuksella hyvinvointialueen käytettäväksi.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on 17.3.2022 § 42 päättänyt, että Tampereen kaupunki ja Oriveden yhteistoiminta-alue osallistuvat Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut Pirkanmaa (PirKOTI) -hankkeeseen.

Nyt hyväksyttävällä sopimuksella Pirkanmaan liitto ja Tampereen kaupunki sopivat Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut – Pirkanmaa -hankkeen (PirKOTI) valtionavustuksen siirrosta Pirkanmaan liiton ja Tampereen kaupungin välillä sekä valtionavustuksen käytön ehdoista. Sopimus koskee Tampereen ja Oriveden sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-aluetta.

Hallintosäännön 36 § 31)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Liitteenä oleva Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan liiton välinen sopimus PirKOTI – Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut – Pirkanmaa -hankkeen valtionavustuksen siirrosta hyväksytään.

Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään palvelujohtaja, hallintoylilääkäri Sanna Määttänen ja yhteyshenkilöksi projektipäällikkö Tiina Karttunen.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala