§ 151 Pilaantuneiden maiden ja jätteiden vastaanoton hankinta Pirkanmaan Jätehuolto Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1845/11.02.02/2022

Päätöspäivämäärä

8.3.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Maankäyttöpäällikkö Heli Toukoniemi, puh. 040 806 4007, etunimi.sukunimi@tampere.fi, kiinteistökehityskoordinaattori Katariina Rauhala, puh. 040 159 8808, etunimi.sukunimi@tampere.fi, 

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pilaantunutta maata poistetaan rakentamisen yhteydessä useista kohteista kaupungin omassa rakentamisessa. Myös erilaisten maanluovutukseen ja hankekehittämiseen liittyvien sopimuksien perusteella aktivoituu vuosittain kohteita, joissa kaupunki vastaa pilaantuneen maan kunnostamisesta. Pilaantuneen maan kunnostuksia voi rakentamisen lisäksi aktivoitua maanomistajalle ympäristönsuojelulain nojalla. Pilaantunut maa luokitellaan jätteeksi ja tulee ohjata luvanvaraiseen vastaanottopaikkaan. Tampereen kaupunki toimittaa pilaantuneen maan Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n jätteenkäsittelykeskuksiin.

Tampereen kaupunki on linjannut sidosyksiköt, joihin Pirkanmaan Jätehuolto Oy kuuluu. Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain 15 §:n mukaan lakia ei sovelleta hankintoihin, jotka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään. Pirkanmaan Jätehuolto Oy täyttää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain 15 § asettamat vaatimukset sidosyksikölle ja Tampereen kaupunki on linjannut Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n sidosyksikökseen. Näin ollen kyseisessä oleva hankinta ei sidosyksikköhankintana kuulu hankintalain soveltamisalaan.

Elinvoima ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö on vahvistettu johtaja Rantasen päätöksellä 3.9.2021 § 134. Hallintosäännön 37 § 4 kohdan mukaista palvelualueen johtajalle määrättyä päätösvaltaa on delegoitu kiinteistöjohtajalle. Kiinteisöjohtaja saa päättää palvelujen hankinnasta ja sopimusten hyväksymisestä lautakunnan pavun mukaisesti.

Päätös

Tampereen kaupungin vastuulla olevien pilaantuneiden maiden ja jätteiden vastaanottoon käytetään kaupungin linjauksen mukaista sidosyksikköä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:tä.

Vastaanottokustannukset maksetaan talousarviosuunnitelman mukaisesti.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 135002.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm