§ 20 Tampereen Veden ja naapurikuntien välisten sopimusten kehittämistyön hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1978/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

15.3.2022

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Tekninen johtaja Jouni Hyypiä, puh. 044 298 1865, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604,  etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Vuodesta 2025 alkaen Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven jätevedet johdetaan käsiteltäväksi Tampereen Seudun Keskuspuhdistamolle. Tämän muutoksen myötä jäteveden johtamiseen ja käsittelyyn liittyvät sopimukset päivitetään niin, että ne vastaavat muuttunutta tilannetta ja ovat sopimusperiaatteiltaan vastaavia. Tämän lisäksi Tampereen Veden on tarpeen päivittää voimassa olevia talousveden toimittamista koskevia sopimuksia Tampereelta naapurikuntiin johdettavan varaveden osalta.

Työ käsittää Tampereen Veden ja Pirkkalan kunnan välisen käyttöoikeus- ja kumppanuussopimuksen päivittämisen sekä suuntaviivojen laadinnan Tampereen Veden ja naapurikuntien välisten jäteveden johtamista ja käsittelyä koskevien sopimusten päivittämiselle sekä suuntaviivojen laadinnan Tampereen Veden ja naapurikuntien välisten talousveden toimitussopimusten päivittämiseksi varaveden osalta. Lisäksi työssä laaditaan taloudellinen analyysi talousveden toimittamisen kustannuksista Kangasalan Lamminrahkan alueelle.

Afry Finland Oy on toiminut Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n ja asiakasvesilaitosten välisen liittymis- ja käyttösopimuksen osalta valmistelun tukena vuonna 2020. Tällöin Afry Finland Oy teki valmistelutyön Keskuspuhdistamo Oy:n toimeksiannosta. Tampereen Vesi oli oleellisesti mukana hankkeessa mm. toimien johtoryhmässä, toimitti lähtötietoja ja muokkasi lopputuotoksena tehtyä liittymis- ja käyttösopimusta. Tämä hankinta on jatkoa tuolloin tehdylle kehittämistyölle. Näin ollen Afry Finland Oy:llä on tarvittavat pohjatiedot ja osaaminen tämän hankinnan toteuttamiseen jo olemassa ja hankinta on mahdollista suorittaa kokonaiskustannuksiltaan edullisemmin.

 

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii kehittämistyön aiemman toimeksiannon ja nyt käytyjen neuvotteluiden pohjalta yhden tarjouksen perusteella. Tarjousneuvottelu käytiin 25.1.2022. Afry Finland Oy:n (0625905-6) tarjous (4.2.2022) oli hyväksyttävissä. Kyseessä oli erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta. Hankinnan mukainen työ tehdään vuoden 2022 aikana.

Tampereen Vesi Liikelaitos on arvioinut ja todennut ko. tarjouspyyntöön valitun toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. Hankintapäätös ei sido Tampereen Vettä ennen kuin sopimus on allekirjoitettu. 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Tampereen Veden ja naapurikuntien välisten sopimusten kehittämistyön optioineen Afry Finland Oy:ltä (0625905-6) 4.2.2022 annetun tarjouksen mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 38 700 euroa. Hinta sisältää myös optiot. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun sopimus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela