§ 13 Kulttuuripalvelupäällikön viran täyttäminen Kaupunkikulttuuriyksikössä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8372/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

31.3.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen,​ p. 050 411 3033,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi,​ erikoissuunnittelija Susanna Lampola-​Autio,​ puh. 040 722 8970,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Lauri Savisaari,​ puh. 040 801 6081,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen:

Tampereen kaupungin sivistyspalvelujen palvelualueen,​ kulttuurin palveluryhmässä on ollut haettavana kulttuuripalvelupäällikön virka 1.-​17.12.2021. Haku on ollut auki seuraavissa ilmoituskanavissa: Aamulehti 5.12.2021,​ Tampereen kaupungin internetsivut,​ työ-​ ja elinkeinotoimiston internetsivut,​ Kuntarekry,​ Oikotie,​ Twitter,​ LinkedIn,​ TampereRekryn Facebook.

Kulttuuripalvelupäällikkö johtaa, suunnittelee ja kehittää Kaupunkikulttuuriyksikön toimintaa ja vastaa sen hallinnosta, taloudesta ja tuloksellisuudesta. Kulttuuripalvelupäällikkö johtaa Kaupunkikulttuuriyksikön henkilöstöä ja vastaa sen työyhteisön kehittämisestä, verkostoyhteistyössä ja kulttuuripalveluiden saavutettavuuden kehittämisestä. 

Virkaa haki määräajassa 31 henkilöä. Hakijoista 30 täytti kelpoisuusvaatimukset. 16 hakijalle lähetettiin videohaastattelukutsu, 9 hakijaa kutsuttiin haastatteluun ja neljälle hakijalle tehtiin soveltuvuusarviointi.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Eduksi katsottiin kokemus johtamisesta ja hallinnosta ja kulttuurialan tuntemus sekä englannin kielen taito.

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään,​ hakijoista filosofian maisteri Marianna Lehtinen on soveltuvin tehtävään.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-​sivuilla.

Palvelualueen johtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosääntöön § 37 (1.8.2021).

Päätös

Filosofian maisteri Marianna Lehtinen otetaan vakituiseen kulttuuripalvelupäällikön virkaan kahden (2) kuukauden koeajalla. Virkasuhde alkaa 2.5.2022. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta,​ 2 luku 8 §)

Marianna Lehtiseltä ei vaadita selvitystä terveydentilasta,​ koska virkaan valittu on ollut Tampereen kaupungin virkasuhteessa ja on jo aikaisemmin esittänyt selvityksen terveydentilastaan.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

johtaja Lauri Savisaari