§ 40 Helsingborgin kaupungin ja Tampereen kaupungin välisen aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1953/04.04.00/2022

Päätöspäivämäärä

8.3.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Miia Anttila, puh. 040 484 3111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Teppo Rantanen, puh. 0400 235 442, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

H22 City Expo on viisiviikkoinen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään Helsingborgin kaupungissa Ruotsissa 30.5.-3.7.2022. H22 City Expossa on mahdollisuus tutustua erilaisiin paikallisiin ratkaisuihin tulevaisuutta määrittävien globaalien haasteiden ratkomisessa. H22 City Expossa toimijat voivat esitellä omia kestävän kaupunkikehityksen innovaatioitaan ja ratkaisujaan ja tutustua muiden innovaatioihin ja ratkaisuihin. H22 City Expon ensimmäisellä viikolla 30.5.-2.6.2022 järjestetään Urban Brilliance -tapahtumaviikko, jossa kymmenen kaupunkia esittelevät omia innovaatioitaan ja ratkaisuitaan vastauksena globaaleihin haasteisiin. Osallistumalla tapahtumaan kaupungit voivat asemoitua aktiiviseksi osaksi kestävää kehitystä ja älykästä kaupunkikehitystä.

Tampereen kaupunki on alustavasti sopinut yhteistyöstä Helsingborgin kaupungin kanssa H22 City Expoon liittyen. Yhteistyön muodot määritellään tarkemmin aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Tampereen kaupunki ei osallistu H22 City Expo -tapahtumaan omalla rahallisella panostuksella. Tampereen kaupungin ensisijaisena roolina on osallistua H22 City Expon Urban Brilliance -tapahtumaviikolle 30.5.-2.6., jossa kaupungit esittelevät innovaatioitaan ja ratkaisujaan kestävään kaupunkikehittämiseen ja älykkään kaupunkikehityksen teemoihin liittyen.

Hallintosäännön 37 § kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Helsingborgin kaupungin ja Tampereen kaupungin välinen aiesopimus.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun kaupungin sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen