§ 25 Asiantuntijapalvelun tilaaminen VALOR Partners Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2128/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

17.3.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Marika Pakkanen, puh. 044 4863630, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 5588958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Hankintatoimen organisointi- ja johtaminen projektissa on tavoitteena luoda hankintatoiminnan tuloksellisuuden vahvistumista tukeva hankintojen johtamis- ja organisointimalli. Kategoriapohjaisella johtamis- ja toimintamallilla on nähty olevan etuja, jotka tukevat kaupungin tavoitteita ja mallia halutaan hyödyntää hankintatoiminnan suunnittelun pohjana.

Kategoriapohjainen toimintamalli on kaupungille uusi ja mallia on tarkoituksenmukaista pilotoida valituissa hankintakategorioissa. ICT-hankintakategoria on valittu pilotoinnin kohteeksi. ICT-hankintakategoria on laaja kokonaisuus, jossa voidaan hyödyntää jo olemassa olevia tietohallinnon rakenteita. Kategorian hankintojen kokonaisuuden suunnittelu, kategoriasuunnitelman laatiminen sekä kategorian toimintamallien kehittäminen ovat kuitenkin tehtäviä, jotka vaativat laajaa panostusta tietohallintoyksiköltä. Pilotoinnin toteuttamiseksi on tarvetta lisäkehittämisresurssille. Kategoriamallin pilotoinnin ja uusien toimintamallien käyttöönottamisen tueksi on tarpeen hankkia ulkopuolista asiantuntijapalvelua.

Hankintatoimen kehittämisen asiantuntijapalvelun puitesopimuskumppanina olevalta VALOR Partners Oy:ltä on pyydetty tarjous ICT-hankintakategorian valmistelun tukemiseksi. VALOR Partners Oy antoi tarjouksen kategoriamallin pilotoinnin tuesta. Tarjouksen työmääräarvio on 12-16 henkilötyöpäivää. Puitesopimuksen mukainen henkilötyöpäivän arvonlisäveroton hinta on 1300 euroa. Tilauksen arvonlisäveroton arvo on enintään 31 200 euroa.

Kaupungilla on voimassa oleva puitesopimus hankintatoimen kehittämisen asiantuntijapalvelusta VALOR Partners Oy:n kanssa, joka perustuu konsernijohtaja Yli-Rajalan hankintapäätökseen 22.12.2020 § 162. Puitejärjestelyn ehtojen mukaisesti alle 60 000 euron arvoisessa hankinnassa voidaan puitejärjestelyn sisällä tilata palvelua hankintatarpeen kannalta soveltuvimmalta toimittajalta ja VALOR Partners Oy on osaaminen ja referenssit huomioiden soveltuvin puitesopimuskumppani kyseiseen toimeksiantoon.

Päätöksen liite on salassa pidettävä,​ peruste: JulkL (621/1999) 24.1 §:n 20-​kohta.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii kehittämispäällikkö,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Marika Pakkanen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​ hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hankintatoimen organisointi ja johtaminen -projektiin tilataan asiantuntijapalvelua VALOR Partners Oy:ltä (Y-tunnus 2414724-2) kategoriamallin pilotoinnin tueksi ICT-hankintakategoriassa. 

Tilauksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset ovat 15 600 euroa - 31 200 euroa. Laskutus perustuu työmäärän toteumaan.

Kustannukset maksetaan Hankintatoimen organisointi ja johtaminen
-projektin prr-osalta K1130_ICT_22_100_01.

Tilauksesta laaditaan toimeksiantosopimus.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään kehittämispäällikkö Marika Pakkanen.

Päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun toimeksiantosopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala