Kaupunginhallitus, kokous 21.3.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 115 Ylioppilasterveys - Studenthälsan ry:n ja kaupungin välinen yhteistyösopimus 

TRE:1611/10.00.02/2022

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm,​ puh. 0400 205 044 ja kehityspäällikkö Jani Kiiskilä,​ puh. 050 350 3029,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio,​ puh. 040 514 4884,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 23.4.2018 maapolitiikan linjaukset, jonka kohdassa 4.5.2 Maanvuokrasopimukset täydennysrakentamisessa todetaan, että kaupunki pyrkii kannustamaan korttelin sisällä tapahtuvaan täydennysrakentamiseen. Yksityisten vuokraamien maa-​alueiden maankäytön tehostamisella ja täydennysrakentamisella pyritään osaltaan mahdollistamaan Tampereen kaupungin strategian mukaiset kasvutavoitteet,​ monipuoliset ja -​muotoiset asumismuodot sekä kohtuuhintaisen asuntotuotannon edellytykset. Maankäytön tehostaminen kaupungin omistamilla alueilla kasvattaa myös maanvuokratuloja. 

Sopimusalueen tontti sijaitsee keskustassa Tampereen yliopiston, Tampere-talon, Asemakeskushankkeen ja Nokia Arenan vieressä. Tontti kuuluu korkean rakentamisen sallivaan alueeseen. Tontilla on voimassa asemakaava nro 1129. Sopimusalue käsittää liikerakennusten korttelialueen 303 tontin 1. Tontin omistaa kaupunki ja se on vuokrattu Ylioppilasterveys - Studenthälsan ry:lle, myöhemmin tekstissä Ylioppilasterveys. Tontin maanvuokrasopimus on voimassa 31.7.2050 saakka. Sopimusalueen tontilla sijaitsee 1950-luvulla rakennettu teollisuus- ja liikerakennus, jonka kerrosala on noin 3 000 kerrosneliömetriä. Ylioppilasterveys on asemakaavan muutoshakemuksellaan ilmaissut halukkuutensa tontin kehittämiselle ja suunnittelulle. Hakija esittää tontin täydennysrakentamista ja muuttamista liikerakennusten korttelialueesta asumisen ja liikerakentamisen mahdollistavaan käyttötarkoitukseen. Ylioppilasterveys perustelee hanketta ja kaavamuutoksen tarvetta tontilla olevan rakennuksen huonolla kunnolla sekä huonolla soveltuvuudella nykyiseen tarkoitukseen​. Ylioppilasterveys näkee alueen täydennysrakentamisen sopivan ympäröivään ympäristöön. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön on tarkoitus toimia myös uusissa tiloissa. Kaavamuutoksen yhtenä tavoitteena on saada tarvetta vastaavat tilat Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle.

Yhteistyösopimuksella osapuolet kehittävät aluetta yhdessä. Ennen kaavaluonnoksen tai -​ehdotuksen nähtäville asettamista kaupunki ei voi tehdä sitovia sopimuksia kaavan toteuttamiseen liittyvistä kysymyksistä. Yhteistyösopimuksella sovitaan ainoastaan asemakaavamuutoksen käynnistämisestä ja periaatteista koskien tulevaa rakennusoikeuden luovutusta. Tarkemmin asiasta sovitaan kaavaluonnoksen tai -​ehdotuksen oltua julkisesti nähtävillä. Neuvottelujen pohjalta on kiinteistötoimi yhdessä lakimiesosaston kanssa laatinut liitteen mukaisen kaupungin ja Ylioppilasterveys - Studenthälsan ry välisen 16.3.2022 allekirjoitetun ehdollisen yhteistyösopimuksen.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Liitteenä oleva Tampereen kaupungin ja Ylioppilasterveys - Studenthälsan ry välinen,​ tontin 837-117-303-1 asemakaavamuutokseen liittyvä 16.3.2022 allekirjoitettu ehdollinen yhteistyösopimus hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden johtaja Teppo Rantaselle ja kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmille. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Ylioppilasterveys - Studenthälsan ry, Jani Kiiskilä, Patricia Nikko, Virpi Ekholm, Heli Toukoniemi, Kirsi Grönberg, Eveliina Könttä  

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.