§ 26 Kunnanhallitusten yhteinen työpaja seutustrategiasta 28.3.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:1898/00.01.07/2022

Päätöspäivämäärä

18.3.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelupäällikkö Jukka Tapiola, puh. 040 531 4434, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Seutustrategia ohjaa seutuyhteistyötä strategian vision, pääviestien ja strategisten tavoitteiden suuntaan. Seutustrategian valmistelu on seutuhallituksen keskeisin tehtävä. Seutuhallitus vastaa strategian valmistelusta ja valtuustot hyväksyvät strategian seutuhallituksen esityksestä.

Strategian työvaiheet ovat

1. Tahtotilan/vision ja pääviestien määrittely

2. Strategisten tavoitteiden asettaminen

3. Toimenpiteiden suunnittelu

Strategiaprosessin kokoava otsikko on ”Kaupunkiseudun tulevaisuussiirtymä”. Kahdesta ensimmäisestä vaiheesta vastaavat poliittiset päättäjät. Strategian toimenpiteet suunnitellaan seudullisissa työryhmissä.

Osallistava strategiaprosessi jatkuu kunnanhallitusten yhteisellä työpajalla 28.3.2022 (Seutuhallitus 23.2.2022 § 20). Työpajan tavoitteena on saada laajasti päättäjien kommentteja strategian suuntiin ja sisältöön. Tämän jälkeen seutuhallitus viimeistelee seutustrategian poliittisen vaiheen ja valmistelu jatkuu seudun asiantuntijaryhmien kanssa. Myös asukasraati jatkaa työskentelyä.

Luottamushenkilöiden koulutuksen ja opintomatkojen periaatteiden mukaisesti kaupunginhallituksen jäsenet voivat osallistua seminaariin. Seminaariin oikeutetaan osallistumaan myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto. Osallistumisesta aiheutuvat kustannukset sekä KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset voidaan maksaa kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset.

Hallintosäännön 34 §:n perusteella pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Kaupunginhallituksen varsinaiset jäsenet, jäsenen estyneenä ollessa henkilökohtainen varajäsen, ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto oikeutetaan osallistumaan kunnanhallitusten yhteiseen seutustrategiaa koskevaan työpajaan Tampereella 28.3.2022.

Osallistumisesta aiheutuvat kustannukset sekä KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset.

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari