§ 22 Hervannan aluemittausjärjestelmän hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2506/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

28.3.2022

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Verkostojohtaja Pekka Laakkonen, puh.050 5526267, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Vesi käyttää Lining Oy:ltä saatua tarjousta Hervannan painepiirin aluemittausjärjestelmän hankintaan. Hankinta suoritetaan yhden tarjouksen perusteella siksi, että kyseessä oleva järjestelmä hankitaan kokeilua varten ja vastaavaa ei ole aiemmin Tampereen Vedellä ollut käytössä. Kyseisestä järjestelmästä voidaan todeta, että tietoturva on vaaditulla tasolla ja järjestelmän ominaisuudet vastaavat tilaajan tarpeita. Pilotoitavaksi kohteeksi kyseisen aluemittausjärjestelmän osalta valittiin Hervannan painepiiri.

Aluemittausjärjestelmä on seuranta- ja ohjausmenetelmä, jossa vesijohtoverkosto jaetaan erillisiin kulutusseuranta-alueisiin, joilla on pysyvä, määritelty raja. Järjestelmässä määritetään, mitä tietoja halutaan kerätä ja miten kerätty tieto hyödynnetään. Järjestelmään kuuluvat mitta-anturit, laitekaivot, kenttäautomaatio, tiedonsiirto, tiedon käsittely ja kerätyn tiedon hyödyntäminen. Järjestelmään sisältyvät myös datan ennustemallit ja visualisointi verkoston säätöä ja optimointia varten.

Aluemittausjärjestelmä tarjoaa Tampereen vedelle Hervannan painepiirin tosiaikaisen (säännöllisin väliajoin päivittyvän) tilannekuvan visuaalisessa ja helposti ymmärrettävässä muodossa sekä auttaa kohdistamaan oikeita ja oikea-aikaisia toimenpiteitä poikkeamatilanteisiin. Järjestelmän tietoturvasta on huolehdittu tarkoin, sillä vesihuolto on äärimmäisen tärkeä huoltovarmuuskohde.

Hankinta sisältyy Tampereen veden vuosisuunnitelmaan.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Hervannan aluemittausjärjestelmän Lining Oy:ltä 16.2.2022 tehdyn tarjouksen mukaiseen hintaan. Kustannukset perustuvat kymmenen mittakaivon järjestelmään.

Tarjouksen arvioitu kustannus kaivojen osalta on n. 200.000,00 euroa, toteutuksen osalta n.30.000,00 euroa ja vuosittaiset käyttökustannukset n.6.500,00 euroa. Hankinnan kokonaiskustannus neljältä vuodelta yhteensä on noin 260.000,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela