§ 197 Tilojen vuokraaminen Elisa Oyj:lle laitteiden asentamiseksi Hatanpään sairaalarakennukseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2397/02.07.03/2022

Päätöspäivämäärä

25.3.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elisa Oyj on valtuuttamansa Voimatel Oy:n kanssa pyytänyt saada asentaa osoitteessa Hatanpään puistokatu 12 sijaitsevaan Kantasairaala rakennukseen operaattorin kaupallista kuuluvuusverkkoa palvelevia tukiasemalaitteita ja ulkoantenneja.

Laitteet ja antennit tarvitsevat sähkönoton ja esimerkiksi kaapeleiden asentamista ja läpivientien toteuttamista kiinteistön rakenteisiin. Asennussuunnitelma on toimitettu ja esihyväksytty Tampereen Tilapalvelut Oy:n ylläpitoyksikössä toteutuksen osalta. Asennussuunnitelma on toimitettu sisäverkkoon liittymisen yhteydessä, jonka käyttöoikeudesta päätetään erikseen. Luottamuksellinen asennussuunnitelma liitetään vuokrasopimukseen ja vuokraus koskee sovittua asennusta. Tilan tarve on katolla antennitelineille ja mm. teknisestä tilasta.

Vuokra-aika on alkaen 1.4.2022, jonka jälkeisenä aikana tehdään asennukset, joiden tarkempi päivämäärä sovitaan yhdessä Tampereen Tilapalvelut Oy:n ylläpidon kanssa ja niin, ettei asennuksista ole haittaa kiinteistön käyttäjille.

Vuokrasopimus olisi toistaiseksi voimassa kuuden (6) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokran määrä on 1 800,00 euroa vuodessa, johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Käytetyn sähkön osuus veloitetaan erikseen sopimuksessa tarkemmin määritellyn mukaisesti, mikäli operaattorilla ei ole käyttöpaikkaan perustuvaa sähkösopimusta energiayhtiöön.

Vuokralainen suorittaa vuokran maalis- ja syyskuussa vuokranantajan ilmoittamalle tilille sekä yhden vuoden arvonlisäverollista vuokraa vastaavan vakuuden.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Elisa Oyj:lle (y-tunnus 0116510- 6) vuokrataan erikseen hyväksyttävän asennussuunnitelman mukaiset tarvittavat tilat katolta ja teknisestä tilasta osoitteessa Hatanpään puistokatu 12 sijaitsevasta Kantasairaala -nimisestä rakennuksesta operaattorin kaupallisen verkon laitteiden sijoittamiseksi. Vuokra-aika ja vuokranmaksuvelvollisuus on alkaen 1.4.2022. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi kuuden (6) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin.

Vuokran määrä on 1 800,00 euroa vuodessa, johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero (24 %). Vuokralainen suorittaa vuokran vuosittain maalis- ja syyskuussa vuokranantajan ilmoittamalle tilille sekä yhden vuoden arvonlisäverollista vuokraa vastaavan vakuuden kertaluontoisena. Tarkemmat ehdot sovitaan vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm