§ 55 Tampereen kaupungin ja Monetra Pirkanmaa Oy:n välinen palvelusopimus

Lataa  Kuuntele 

TRE:1424/00.01.06/2022

Päätöspäivämäärä

12.4.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Talousjohtaja Jukka Männikkö, pun. 050 576 7539, tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958 ja henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Talousjohtaja Jukka Männikkö, tietohallintojohtaja Jarkko Oksala ja henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Monetra Pirkanmaa Oy kuuluu vuonna 2018 perustettuun Monetra-konserniin. Konserni on voittoa tavoittelematon julkisen sektorin tukitoimintoja tuottava ja kehittävä in-house-osakeyhtiö. Pirkanmaan alueyhtiön lisäksi konserniin kuuluvat yhtiöt ovat emoyhtiö Monetra Oy sekä alueyhtiöt Monetra Keski-Suomi Oy, Monetra Pohjois-Savo Oy ja Monetra Oulu Oy.

Tampereen kaupunki on yhtiöittänyt talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut Monetra Pirkanmaa Oy:lle 1.1.2019 alkaen. Palveluiden yhtiöittämisellä, alueyhtiöiden yhteistyöllä ja yhteisellä kehittämisellä sekä isolla volyymillä saavutetaan suuremmat tehokkuushyödyt ja kilpailukykyisempi kustannustaso kuin omalla palvelutuotannolla. Monetra Pirkanmaa Oy toimii omistajiensa strategisena kumppanina ja palvelujen tuottajana.

Nyt hyväksyttävällä palvelusopimuksella Tampereen kaupunki hankkii Monetra Pirkanmaa Oy:ltä talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut oheispalveluineen (esim. ICT-palveluja). Lisäksi Monetra Pirkanmaa Oy voi tuottaa sellaisia ICT-palveluita tukipalveluineen, joissa ICT ei ole sisällytetty talous- tai henkilöstöhallinnon palveluun.

Palveluiden hinnat vuodelle 2022 on kuvattu sopimuksen liitteessä 6 Hinnasto. Sopimuksen vuotuinen arvo on noin 9,6 milj. euroa. Palvelukuvauksen ulkopuolelle jäävien lisätöiden tekemisestä laskutetaan hinnaston mukaisella hinnalla tai erikseen sopien. Hinnasto päivitetään vuosittain.

Palvelut toimitetaan palvelusopimukseen perustuvina tilauksina. Kaupungin yhteyshenkilöinä toimivat talousjohtaja (Jukka Männikkö), henkilöstöjohtaja (Niina Pietikäinen) ja tietohallintojohtaja (Jarkko Oksala). Yhteyshenkilöt koordinoivat sopimuksen noudattamista, laskutusta ja muita sopimukseen liittyviä asioita.

Sopimus korvaa 11.12.2018 allekirjoitetun palvelusopimuksen.

Sopimuksen vastuuhenkilö ja yhteyshenkilö on talousjohtaja Jukka Männikkö.

Monetra Pirkanmaa Oy on Tampereen kaupungin sidosyksikkö. Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annettua lakia (1397/2016) ei lain 15 §:n perusteella sovelleta sidosyksikköhankintoihin.

Sopimus tulee voimaan molempien osapuolten allekirjoituksin ja on voimassa toistaiseksi, kuitenkin siten kuin osapuolten välisessä osakassopimuksessa on sovittu. Sopimuksen ja palveluiden irtisanomisaika molemmin puolin on kaksitoista (12) kuukautta. Irtisanomisessa noudatetaan yllä mainitun lisäksi osakassopimusta. Irtisanominen on suoritettava aina kirjallisesti.

Hallintosäännön 36 § 28)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää konsernihallinnon irtaimen omaisuuden ja palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta, ellei muualla ole toisin määrätty tai päätetty.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Monetra Pirkanmaa Oy:n (y-tunnus 2930111-4) välinen palvelusopimus talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden hankinnasta toistaiseksi voimassa olevaksi sopimuskaudeksi hyväksytään.

Sopimus tulee voimaan ja sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Sopimuksen vastuuhenkilö talousjohtaja Jukka Männikkö.

Asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala