§ 7 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ym. muuttamisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2118/06.02.00/2022

Päätöspäivämäärä

19.4.2022

Päätöksen tekijä

Z/Apulaispormestari, Sosiaali- ja terveyslautakunta (2021 - 2023)

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintopäällikkö Lotta Perämaa, puh. 040 838 0393, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi, puh. 040 806 3691, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoa sosiaali-ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja rajat ylittävästä terveydenhuollosta annetun lain 20 §:n muuttamisesta.

Hyvinvointialueita, Helsingin kaupunkia ja HUS-yhtymää velvoitettaisiin kiireellisen hoidon lisäksi järjestämään välttämättömäksi arvioituja terveydenhuollon palveluja paperittomille ja tietyille paperittoman kaltaisessa tilanteessa oleville henkilöille, joilla ei ole Suomessa kotikuntaa tai joilla ei ole muun lain tai Suomea sitovan kansainvälisen lainsäädännön tai sopimuksen nojalla oikeutta muihin julkisen terveydenhuollon palveluihin kuin kiireelliseen hoitoon. Tällaisia välttämättömiä palveluita olisivat muun muassa raskauden ja pitkäaikaissairauksien edellyttämä hoito ja tietyt tartuntatauteihin liittyvät tutkimukset ja hoito. Alaikäisille tulisi järjestää kaikki tarvittavat terveydenhuollon palvelut saman laajuisina kuin niille alaikäisille, joilla on Suomessa kotikunta.

Lausunnot on pyydetty toimittamaan viimeistään 22.4.2022.

Viite:VN/16579/2021.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto sosiaali-ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja rajat ylittävästä terveydenhuollosta annetun lain 20 §:n muuttamisesta.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi