§ 169 Lupa kiertävän saunatoiminnan järjestämiseen kaupungin omistamilla ranta-alueilla

Lataa  Kuuntele 

TRE:2290/10.00.04/2022

Päätöspäivämäärä

21.3.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 040  020 5044, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Päätöksen perustelut

Yksityinen elinkeinonharjoittaja********* on ylläpitänyt kiertävää teltta- ja peräkärrysaunatoimintaa kaupungin omistamilla uima- ym. ranta-alueilla määräaikaisilla maanomistajan luvilla v. 2012 alkaen. Viime vuosina toimijalla on ollut myös oikeus pitää kahta kevyttä, liikuteltavaa saunaa Suolijärven uimarannalla talviuintikautena. Ko. kärrysaunat Suolijärven talviuintipaikalla ovat yleisessä käytössä, kiertävinä saunat ja telttasaunat (7 tai 14 hlö) ovat yksityistilaisuuksissa. Koska toiminta on jo vakiintunutta ja toimija hakee toiminnalle edelleen jatkoa, on tarkoituksenmukaista, että lupa voidaan tehdä pitempiaikaiseksi. Lupa on ensimmäiset kolme (3) vuotta määräaikainen ja jatkuu sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Lupa voidaan perustellusta syystä irtisanoa kaupungin puolelta yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla tai muun, erikseen neuvoteltavan irtisanomisajan puitteissa. Luvan saajan on mahdollista irtisanoa lupa kirjallisella ilmoituksella ilman irtisanomisaikaa.

Tampereen Infra Oy:llä ei ole huomauttamista teltta- ja peräkärrysaunatoiminnan järjestämiseen esitetyllä tavalla. Yhtiö huolehtii uimaranta- ja talviuintikohteiden palveluista sekä rantojen kunnossapidosta.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet

Päätös

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ********* (Y-tunnus 2444710-6; aputoiminimet Tampereen Telttasaunapalvelu, Juttusauna) oikeutetaan käyttämään Särkijärven, Suolijärven, Hyhkyn, Reuharinniemen, Eteläpuiston, Hervantajärven, Peltolammin, Tahmelan, Onkiniemen (Eliander) sekä Lahdesjärven ranta-alueita kiertävän peräkärry- ja telttasaunatoiminnan järjestämiseen sekä lisäksi Suolijärven ranta-aluetta kahden kevyen, liikuteltavan saunan (peräkärrysauna) sijoittamiseen talviuintikausien aikana. Yhtä peräkärrysaunaa on mahdollista pitää Suolijärven ranta-alueella yksittäisinä, erikseen sovittavina päivinä myös kesäaikana. Suolijärven saunan yhteydessä on talvikaudella lupa järjestää pienimuotoista ulkomyyntiä.

Lupa on voimassa 1.3.2022 – 31.12.2024, minkä jälkeen lupa-aika jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. 

Alueiden käytöstä perittävä korvaus on 800 euroa vuodessa. 1.1.2023 alkaen korvaus sidotaan elinkustannusindeksiin (lokakuu 1951 = 100), jossa indeksilukua 100 vastaava peruskorvaus on 39,66 euroa vuodessa. 

Luvan ehdot ovat päätöksen liitteenä.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm