§ 181 Lupa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:lle mehiläispesien sijoittamiseen Konsulinsaareen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1216/10.00.03/2022

Päätöspäivämäärä

21.3.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 040 020 5044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan Jätehuolto Oy on päättänyt ottaa nimikkomehiläispesiä tekemään tärkeää pölytystyötä. Pesille (2 kpl) haetaan sijoituspaikkaa Konsulinsaaresta. Mehiläispesät toimittaa ja niitä ylläpitää ulkopuolinen mehiläistarhaaja. Kaupungin viheralueet ja hulevedet -yksikön kaupunginpuutarhurilta saadun lausunnon mukaan pesien sijoittaminen alueelle on mahdollista. Pesät voidaan sijoittaa alueelle ajaksi 1.5.2022–31.12.2024.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

Pirkanmaan Jätehuolto Oy oikeutetaan sijoittamaan kaksi mehiläispesää Konsulinsaareen, seuraavin ehdoin:

  1. Lupa on voimassa 1.5.2022 – 31.12.2024. Pesillä käydään kesäkautena n. kerran viikossa ja sadonkorjuun aikana elokuussa hieman useammin. Talvella pesillä käydään vain yksittäisiä tarkistuskäyntejä.
  2. Pesien sijoituspaikat, alueelle kulkeminen yms. käytännöt tulee sopia alueen kunnossapitäjän kanssa. Yhteyshenkilö on Tampereen Infra Oy:n työmaapäällikkö Titta Holmala-Kylmäkoski, puh. 0408064218 tai etunimi.sukunimi(a)tampere.fi
  3. Luvan saaja / tarhaaja huolehtii siitä, että eläintenpidosta tehdään Ruokaviraston ohjeiden mukaiset ilmoitukset ja että toiminnassa muutenkin noudatetaan kaikkia ao. toimintaan liittyvien lakien ja asetusten kohtia.
  4. Luvan saaja / tarhaaja vastaa omalta osaltaan siitä, että tarhausalue ja sen lähiympäristö pidetään jatkuvasti siistikuntoisena. Kertyneet jätteet yms. tulee kuljettaa pois alueelta. Pesät tulee viedä pois alueelta viimeistään lupa-ajan päättyessä.
  5. Alueella ei ole lupa varastoida toimintaan liittyviä tarvikkeita tms. ellei asiasta ole sovittu kaupungin kanssa.
  6. Luvan saajan on kirjallisella ilmoituksella mahdollista irtisanoa lupa päättymään milloin tahansa lupa-aikana. Perustellusta syystä tai muun ennalta arvaamattoman asian perusteella kaupungilla on oikeus irtisanoa lupa päättymään erikseen sovittavan irtisanomisajan puitteissa.
  7. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaislupien ja –määräysten laiminlyömisestä.
  8. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle toiminnan järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm