§ 54 Hervannan pohjoisakselin rakennusurakka

Lataa  Kuuntele 

TRE:1311/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

25.4.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttajainsinööri Jukka Rantala, puh. 040 685 4427, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi tarjouksia Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen toimeksiannosta Hervannan pohjoisakselin rakennusurakasta. Rakennusurakka sisältää Hervannan valtaväylän siirron välillä Hepolamminkatu/Kanjoninkatu - Opiskelijankatu/Tieteenkatu, uuden kunnallistekniikan rakentamisen, uuden hulevesialtaan rakentamisen ja kadun pintatöitä. Lisäksi rakennusurakkaan kuuluu kaksi Hervannan valtaväylän ylittävää kevyen liikenteen siltaa. 

Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta julkaistiin ennakkoilmoitus 10.1.2022 ja hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-palvelussa 18.3.2022. Tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa. 

Tarjouksen jätti määräaikaan 14.1.2022 klo 12 mennessä Kreate Oy (0168716-6). 

Hankintalain 79 §:n mukaan hankintayksikkö voi avoimessa menettelyssä tarkistaa tarjousten vaatimustenmukaisuuden ja vertailla tarjoukset ennen poissulkemisperusteisiin (hankin-talain 80 § ja 81 §) tai soveltuvuusvaatimuksiin kohdistuvaa tarkistamista. Hankintalain 79 §:n 3 mom. mukaan sopimusta ei voi tehdä sellaisen tarjoajan kanssa, joka olisi tullut sulkea menettelystä 80 §:n nojalla tai joka ei täytä soveltuvuusvaatimuksia. Tarjous täytti soveltuvuusvaatimukset. 

Hankintalain 74 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouspyynnöstä. Tarjous täytti tarjouspyynnön vaatimukset.             

Vertailuperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus hinnaltaan halvin tarjous. Kreate Oy:n tarjous 7 484 779 euroa oli hyväksyttävissä, joten Kreate Oy esitetään valittavaksi.

Kreate Oy:n tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset on ennen hankintapäätöstä tarkastettu. Kreate Oy on ennen hankintasopimuksen allekirjoitusta toimitettava rikosrekisteriote (hankintamenettelyote) ja yhteisösakko-ote. 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Yhteystieto: hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi. 

Hankinnan valmistelijana toimivat Tuomi Logistiikka Oy:stä hankinta-asiantuntija Maarit Ketola ja Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueelta rakennuttajainsinööri Jukka Rantala ja rakennuttajainsinööri Olli Halme. 

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Tampereen kaupungin Hallintosäännön (37 §, kappale 2, kohta 4) perusteella palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palveluja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Sopimus Hervannan pohjoisakselin rakennusurakasta tehdään Kreate Oy:n (0168716-6) kanssa. 

Kokonaisurakan arvonlisäveroton arvo on 7 484 779 euroa. 

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen