§ 33 Joukkoliikenteen informaatiojärjestelmän muutospaketin tilaaminen TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2469/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

11.4.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Jukka puranen, puh. 050 541 1312, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh.050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy (LMJ) on julkisyhteisöjen omistama IT palvelu-, hankinta- ja kehitysyhtiö, jonka tarkoitus on omakustannusperiaatteella toimien joko itse tai yhteistyökumppaneiden avulla hankkia, ylläpitää, kehittää ja hallinnoida yhteisiä henkilöliikenteen lippu- ja maksu- sekä informaatiojärjestelmiä, ja myös muita henkilöliikenteen ja liikkumispalveluiden järjestämiseksi tarvittavia sovelluspalveluita osakkailleen. Tampereen kaupunki on TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n osakas. Yhtiö toimii julkisia hankintoja koskevissa säädöksissä tarkoitettuna omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä. Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Tampereen kaupungin ja TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n välillä on 21.10.2020 allekirjoitettu palvelusopimus joukkoliikenteen lippu-, maksu- ja informaatiojärjestelmäpalveluiden toimittamisesta.

TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy on 24.3.2022 antanut tarjouksen matkustajainformaatiojärjestelmän muutospaketista CR038. Muutospakettiin liittyvät ominaisuudet tulevat käyttöön kaikille niille
TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n asiakkaina oleville toimivaltaisille viranomaisille, joilla on kyseessä olevaan muutokseen liittyvä ominaisuus tai moduuli käytössä.

Tarjouksen arvonlisäveroton kertahinta on 28 860 euroa. Tuotepäällikkö- ja asiantuntijapalvelun arvonlisäveroton tuntihinta on 97 euroa. Tuntihinta pitää sisällään tuntipohjaisesti toteutettavista töistä perittävät kustannukset. Myös kotimaan matkakustannukset arvioidun työn suorittamispaikkajakauman mukaisesti sisältyvät hintaan.Työn laskutus tapahtuu kuukausittain toteutuneiden tuntien mukaan. Mikäli Oulun kaupunki päättää tilata jonkin muutoksista, vähenee Tampereen kaupungin osuus kyseisestä muutoksesta yhdellä kolmasosalla (1/3).

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan Joukkoliikenteen informaatiojärjestelmän muutospaketti CR038 TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy:ltä.

Tilauksesta aiheutuva arvonlisäveroton kertakustannus 28 860 euroa kohdistetaan Liikenteen ICT-palvelun pienkehityksen prr-osalle K1130_25.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala