§ 65 Hankintajohtajan viran täyttäminen konsernihallinnon hallintoyksikössä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1786/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

2.5.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintojohtaja Jukka Varonen, puh. 040 665 5165, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hallintojohtaja Jukka Varonen:

Hankintajohtaja toimii hallintoyksikössä hallintojohtajan alaisuudessa. Hän johtaa hankintapalvelun ryhmää ja hankintojen strategista suunnittelua sekä toimeenpanoa. Hän vastaa myös hankintatoimen tuloksellisuudesta ja keskitetyistä hankinnoista sekä toimii operatiivisessa roolissa myös merkittävien hankintojen osalta.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on ylempi korkeakoulututkinto.

Hankintajohtajan virka oli ulkoisesti haettavana ajalla 25.2. - 22.3.2022. Tehtävään haki määräajassa 26 hakijaa, joista 25 täytti kelpoisuusehdot. Kaksi henkilöä perui myöhemmin hakemuksensa.

Haastattelut suoritettiin 28. - 31.3.2022. Haastatteluun kutsuttiin kahdeksan henkilöä. Soveltuvuusarviointeihin eteni kaksi hakijaa. Haastatteluun toiselle kierrokselle eteni valittu hakija.

Kari Pajulla on hankintajohtajan virkaan vaadittu kelpoisuus, vahvaa ja monipuolista näyttöä hankintojen johtamisesta sekä tehtävään soveltuvimmat henkilökohtaiset ominaisuudet. Kari Pajun vahvuudet, kyvykkyys ja soveltuvuus on todennettu myös soveltuvuusarvioinnissa. Hänen kokemustaustansa ja johtamisosaamisensa vastaavat parhaiten tehtävän kriteereitä.

Valintapäätös perustuu henkilöhaastatteluun, soveltuvuusarviointiin, työkokemukseen ja koulutukseen. Kokonaisarvioinnin perusteella hakija Kari Paju katsotaan soveltuvimmaksi hankintajohtajan virkaan.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:
Toimintayksikkö: Konsernihallinto, hallintoyksikkö
Vakanssinumero: 50119287
Tehtävänimike: Hankintajohtaja
Asema: Johtava
Esihenkilö: Hallintojohtaja
Kustannuspaikka: 113520
Palvelussuhteen laji: Virka
Hinnoittelu: KVTES, hinnoittelemattomat
Esimiesasema: Kyllä
Työaikamuoto: Ei työaikalain piirissä, järjestelmämerkintöjä varten KVTES toimistotyöaika 36,25 tuntia/viikko
Kokonaistyöaika: 100 %

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnallisesta viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

Diplomi-insinööri Kari Paju otetaan konsernihallinnon hallintoyksikön hankintajohtajan virkaan (50119287) 1.8.2022 alkaen kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää nähtäväksi lausunto terveydentilan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta sopivaksi virkaan uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala