§ 250 Lupa Suomen Jääkiekkoliitto ry:lle Sorin aukion käyttämiseen tapahtuma-alueena jääkiekon MM-kisojen aikana

Lataa  Kuuntele 

TRE:3079/10.00.04/2022

Päätöspäivämäärä

19.4.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 040 020 5044, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomen Jääkiekkoliitto ry hakee kaupungilta lupaa käyttää Sorin aukiota Tampereella 13.–29.5.2022 pidettävien jääkiekon MM-kisojen oheistapahtuma-alueena (fan zone). Kaupunki ei näe estettä alueen käyttämiseen esitetyllä tavalla. Suunnitelmakartta alueen käytöstä on luvan liitteenä.  

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

Suomen Jääkiekkoliitto ry (Y-tunnus 0202137-4) oikeutetaan käyttämään Sorin aukiota tapahtuma- ja ulkotarjoilualueena (fan zone) jääkiekon MM-kisojen aikana ajalla 13.–29.5.2022, seuraavin ehdoin:

  1. Luvan saajan tulee tehdä ilmoitus toiminnan järjestämisestä poliisille ja pelastusviranomaiselle sekä laatia turvallisuus- ja pelastussuunnitelma em. viranomaisille. Tapahtumassa tulee noudattaa mahdollisia ohjeita ja määräyksiä koronatilanteeseen liittyen. Alueella tulee järjestää viranomaiskatselmus ennen tapahtuman avaamista. Luvan saaja on katselmuksen koollekutsuja. Kartta suunnitellusta tapahtuma-alueesta on luvan liitteenä.
  2. Luvan saajalla on oikeus sijoittaa alueelle anniskelualueet, joissa on yhteensä 1 300 asiakaspaikkaa. Ravintolatoiminnan järjestää NoHo Partners Oy (Y-tunnus 1952494-7).
  3. Luvan saaja voi aloittaa tapahtuman rakentamisen tiistaina 10.5. aamulla. Telttojen ym. rakenteiden kiinnityksiin tulee käyttää mieluiten painoja. Jos käytetään maakiiloja, tulee maan alla kulkevien kaapeleiden yms. sijainnit ehdottomasti selvittää. Teltta- ym. isommat rakenteet sekä aitojen ulkonäkö tulee hyväksyttää kaupungin rakennusvalvonnassa, lisätiedot os. rakennusvalvonta(a)tampere.fi.
  4. Tilapäisiin liikennejärjestelyihin (kulkuväylien sulkeminen sekä tapahtuman rakentamis- ja purkamisajat) tulee hankkia katulupa kaupungin katutilavalvonnasta, lisätiedot os. katuluvat(a)tampere.fi. Väylien sulkemis- ja avaamisajankohdat määritellään katulupapäätöksessä.
  5. Tapahtuma-alue on avoinna päivittäin klo 12.00 / klo 15.00 – 24.00, lukuun ottamatta mahdollisia sunnuntaipäivien poikkeuksia. Tapahtumassa esitetään jääkiekko-otteluiden lisäksi taustamusiikkia (dj) sekä mahdollisesti myös pienimuotoista live-musiikkia. Äänentoistolaitteiden käytössä tulee noudattaa kaupungin ympäristönsuojelumääräysten meluun liittyviä osuuksia.
  6. Elintarvikkeiden myynnistä ja tarjoilusta tulee tehdä ilmoitus kaupungin elintarvikevalvontaan, lisätiedot os. elintarvikevalvonta(a)tampere.fi
  7. Luvan saaja vastaa tapahtuman päivittäisestä jäte- ja roskahuollosta sekä siitä, että myös tapahtuma-alueen välitön läheisyys pidetään koko ajan siistissä kunnossa. Jätehuoltosuunnitelma tulee toimittaa kaupungin ympäristönsuojeluun, os. ymparistonsuojelu(a)tampere.fi. Alueelle tulee järjestää riittävä määrä käymälätiloja, lisätiedot os. terveydensuojelu(a)tampere.fi. Tapahtuma-alue tulee olla tyhjä, alkuperäiseen kuntoonsa siivottu ja ennallistettu tiistain 31.5. aikana.
  8. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaislupien ja –määräysten laiminlyömisestä.
  9. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle tapahtuman järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

 

Korvaus kaupungin omistaman alueen käytöstä on 11 000 euroa + alv 24 %. Korvaus peritään laskulla.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm