§ 57 Pysäköintirajoitusten lisääminen Haulikadulle

Lataa  Kuuntele 

TRE:3457/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

11.5.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Haulikadulla on ollut rajoittamaton pysäköinti, minkä takia kadunvarsi on useimmiten täynnä läheisten asuinalueiden ajoneuvoja. Osoitteessa Haulikatu 8 on nykyisin kokous- ja juhlatilana toimiva Haulitehdas, jota hallinnoi kotiseutuyhdistys Pispalan Moreeni ry..  Haulitehtaan tapahtumat pääosin painottuvat viikonloppuihin, jolloin pysäköintitilaa tarvittaisiin vieraille.

Pispalassa on myös paljon tarvetta kadunvarsipysäköinnille, vaikka lähtökohtaisesti pysäköinti tulisi tapahtua omalla tontilla. Haulikadun varrella ei juuri vakituisia asuintaloja ole, joten siellä pysäköijät ovat muualta tulleita asukkaita ja heidän vieraitaan. Koska kadunvarresta on vaikea saada pysäköintipaikkoja, hankaloittaa se Haulitehtaassa järjestettäviä tapahtumia. Pispalan Moreenista on otettu yhteyttä kaupungin liikennesuunnitteluun toivoen, että Haulikadulle asetettaisiin pysäköintirajoitus, jotta kadunvarteen mahtuisi myös heidän vieraitaan erityisesti viikonloppuaikana.

Jotta kaikille tarvitsijoille saataisiin tasapuolisesti osoitettua pysäköintipaikkoja, lisätään Haulikadun radan puoleisille paikoille viikonloppuisin 3 tunnin kiekkorajoitus (la 10-22 ja su 10-18), mutta arkisin pysäköinti säilyy rajoittamattomana. Kääntöpaikan eteläpuolella olevat pysäköintipaikat jätetään rajoittamattomiksi. Samalla lisätään Haulikadun päästä lähtevään kevyen liikenteen väylän molempiin päihin puuttuvat C2 -merkit lisäkilpineen (Moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty + lisäkilpi "Huoltoajo sallittu"). Koko Haulikatu merkitään pysäköintikieltoalueeksi, jolloin pysäköidä saa vain merkityillä paikoilla. Haulikadun eteläreunalla oleva sorapiennar ei ole katualueella vaan kuuluu tonttiin, joten se merkitään sallituksi vain Haulitornin asiakkaille kiekkorajoituksella max 3 tuntia.

Haulikadun liikennemerkkiasennukset toteutetaan suunnitelman 1/21702 mukaisesti.

 

 

Päätös

Haulikadun liikennemerkkiasennukset toteutetaan suunnitelman 1/21702 mukaisesti.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell