§ 100 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun edustajan nimeäminen Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) ohjausryhmään

Lataa  Kuuntele 

TRE:2770/00.01.05/2022

Päätöspäivämäärä

22.4.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Susanna Malinen, puh. 050 303 0748, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatio­keskus (PAEK) kokoaa erityistä tukea tarvitsevien koulutustarjontaa, tekee ennakointityötä, kokoaa yhteistyö­foorumeita ja asiantuntijaryhmiä sekä toteuttaa alueen erityisen tuen strategiaa. Lisäksi PAEK ylläpitää hankeverkostoa, tiedottaa, päivittää Ammattipolku.fi-sivustoa ja sosiaalisen median kanavia sekä tekee neuvontatyötä. 

Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu vastaa mm. PAEKin toiminnasta ja sille asetettujen tehtävien toteuttamisesta. PAEKin toimintaa ohjaa ohjausryhmä, jossa on mukana PAEKin yhteistyösopimukseen liittyneiden koulutuksen järjestäjien nimeämät toimivaltaiset edustajat sekä muiden sidosryhmien edustajia asiantuntijoina (mm. perusopetuksesta).

Ohjausryhmän tehtävänä on erityisesti seurata, ohjata ja kehittää PAEKin toimintaa. Ohjausryhmä hyväksyy Pirkanmaan ammatillisen koulutuksen erityisen tuen strategian, päättää asetetuista tavoitteista sekä hyväksyy toimintaa ja taloutta koskevat suunnitelmat, seuraa sisällöllistä ja taloudellista edistymistä ja ohjaa toimintaa toimintasuunnitelman mukaisesti, itsearvioi toiminnan toteutumista ja tarvittaessa suuntaa toimintaa uudelleen, huolehtii, että toiminnasta ja toiminnan tuloksista tiedotetaan toteuttajaorganisaatioille ja sidosryhmille sekä käsittelee muut toimintaa koskevat asiat.

Tredun johtoryhmä on käsitellyt nimeämistä kokouksessaan 19.4.2022.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 10.1.2022 § 6 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 10.1.2022 alkaen.)

Päätös

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen ohjausryhmään nimetään jäseneksi opintoasiainjohtaja Merja Sarvala. PAEKin ohjausryhmän puheenjohtajana ja Tredun edustajana toimii erityisopettaja Katri Elo. 

 

 

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari