§ 69 Turvesuonkadun, välillä Possijärvenkatu – Lielahdenkatu, katusuunnitelma nro 1/21765, Lielahden kaupunginosassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:1391/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

18.5.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Elina Palovuori, puh. 0503826457, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh 0405644518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Katusuunnitelman tarkoituksena on Turvesuonkadun kaistajärjestelyjen selkeyttäminen ja suojatieturvallisuuden parantaminen
Turvesuonkadun katusuunnitelmaehdotuksessa päätetään toinen länteen johtavista kaistoista nykyistä aiemmin Possijärvenkadun suuntaan ajettaessa. Turvesuonkadun kaistajärjestelyt selkeytyvät ja samalla vaikutetaan liikenteen ajonopeuksiin.

Turvesuonkadun ja Lielahdenkadun liittymässä toteutetaan kaistamuutoksia liittymäjärjestelyjen selkeyttämiseksi. Nykyisin liittymässä on Turvesuonkadun puolella kolme kaistaa: vasemmanpuoleisimmalta kaistalta voi kääntyä vasemmalle Lentävänniemeen tai ajaa suoraan kohti Enqvistinkatua, keskimmäiseltä voi ajaa suoraan kohti Enqvistinkatua ja oikeanpuoleisimmalta voi kääntyä oikealle kohti keskustaa. Katusuunnitelmaehdotuksen mukaan vasemmanpuoleisimmalta kaistalta käännytään jatkossa vain vasemmalle kohti Lentävänniemeä.

Lielahdenkadun ja Turvesuonkadun liittymässä sijaitsee Lielahdenkadun suuntaisesti valo-ohjattu suojatie. Suojatietä ylittävillä jalankulkijoilla ja pyöräilijöillä on vihreä valoa samanaikaisesti Lielahdenkadulta oikealle Turvesuonkadulle kääntyvän ajoneuvoliikenteen kanssa. Ajoneuvoliikenteen sujuvuuden vuoksi suojatielle ei ole mahdollista osoittaa erillistä vihreää valovaihetta. Suojatien alkuun toteutetaan nk. ”yliajettava kiveys” turvallisuustoimenpiteenä. Kiveys lyhentää jalankulkijan ylitysmatkaa suojatiellä. Lisäksi Lielahdenkadulta oikealle kääntyvien henkilöautojen ajolinja muuttuu hieman, jolloin autoilijalla on paremmat mahdollisuudet havaita suojatien ylittäjät.

Turvesuonkadun rakentaminen sisältyy Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen vuoden 2022 vuosisuunnitelmaan.

Turvesuonkadun katutöiden kustannusarvio on noin 40 000 euroa.

Turvesuonkadun, välillä Possijärvenkatu – Lielahdenkatu, katusuunnitelmaehdotus on ollut nähtävillä 21.3. – 4.4.2022. Ehdotuksesta ei tehty muistutuksia.
 

Päätös

Turvesuonkadun katusuunnitelma nro 1/21765 hyväksytään kustannusarvioineen.

Maankäyttö ja rakennuslain 202 §:n mukaisesti päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.
 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh 0405644518, etunimi.sukunimi@tampere.fi