§ 68 Väyläviraston radanpidon suunnittelu- ja asiantuntijatehtävien puitesopimukseen sitoutuminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3578/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

19.5.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hankintapäällikkö Jarkko Vesapuisto, puh. 041 730 7260, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Väylävirasto valmistelee radanpidon suunnittelu- ja asiantuntijatehtävien puitejärjestelyn kilpailuttamista. Puitejärjestelyn kestoksi on suunnitteltu 5 vuotta (3 vuotta + 2 vuoden optio). Puitesopimus olisi valmistelun mukaan voimassa vuosina 2023 - 2027.

Tarjoajat voivat jättää tarjouksen yhteen tai useampaan osatehtävään. Hankinnan sisältö on jaettu alustavasti kahdeksaan (8) osatehtävään, jotka ovat:

  • Osatehtävä 1, Radanpidon ja rataverkon käytön suunnittelu- ja asiantuntijatehtävät (mm. rata- ja tiesuunnittelua, päällysrakennesuunnittelua, melu- ja tärinäselvityksiä, ympäristöselvityksiä sekä rataverkon käytön asiantuntijaselvityksiä)
  • Osatehtävä 2 Radanpidon geosuunnittelu ja asiantuntijatehtävät
  • Osatehtävä 3 Radanpidon taitorakennesuunnittelu ja asiantuntijatehtävät
  • Osatehtävä 4, Radanpidon turvalaitesuunnittelu ja asiantuntijatehtävät
  • Osatehtävä 5, Sähköratajärjestelmien suunnittelu- ja asiantuntijatehtävät
  • Osatehtävä 6, Radanpidon vahvavirtasuunnittelu ja asiantuntijatehtävät
  • Osatehtävä 7, Radanpidon hankearvioinnin asiantuntijatehtävät
  • Osatehtävä 8, Digiradan asiantuntijatehtävät

Osatehtävät voivat täsmentyä mainituista valmistelun edetessä.

Puitejärjestelyn sopimuksia voi käyttää vain hankkeissa, joissa Väylävirasto on mukana. Jotta mahdollisten Väyläviraston kanssa toteutettavien yhteishankkeiden suunnitteluhankinnoissa voitaisiin käyttää hankintasopimuksia, on puitejärjestelyä koskevassa hankintailmoituksessa ja asiakirjoissa mainittava hankintayksiköt, joilla on oikeus käyttää puitejärjestelyä mahdollisissa yhteishankkeissa (esim. ratapihakohteet, joissa on useita maksajia). Tampereen kaupungilla (pääasiassa kaupunkiympäristön palvelualue) voi ilmetä tarpeita hankinnan kohteena oleville palveluille, ja hankinnassa mukanaolo osaltaan turvaa Väyläviraston kanssa toteutettavien yhteishankkeiden sujuvan hankintaprosessin. Tampereen kaupungilla ei ole voimassa olevia hankintasopimuksia hankinnan kohteena olevista palveluista.

Väylävirasto laatii puitejärjestelyä koskevasta tarjouskilpailusta hankintapäätöksen ja solmii puitejärjestelyä koskevat sopimukset valittujen toimittajien kanssa hankintayksiköiden puolesta. Hankintayksiköksi ilmoittautuminen ei sido Tampereen kaupunkia toteuttamaan hankintoja kyseisen puitejärjestelyn sisällä.

Mikäli hankintayksikkö hyödyntää puitejärjestelyä yhteishankkeissa, tehdään hankkeesta erillinen toteuttamis-/yhteistösopimus Väyläviraston ja Tampereen kaupungin välillä, jossa sovitaan mm. hankintavastuista, rahoitusosuuksista ja raportoinnista. Puitejärjestelyn toimeksiannoissa noudatetaan puitejärjestelyssä määriteltyjä periaatteita ja ehtoja, kuten toimittajan valinta- ja hintaehtoja. Kaupungin toteuttaessa toimeksiantoja, laatii kaupunki näistä toimeksiantosopimuksen toimittajan kanssa. 

Tampereen kaupungin Hallintosäännön 37 §:n perusteella palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta,​ luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palveluja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Väyläviraston radanpidon suunnittelu- ja asiantuntijatehtävien puitejärjestelyä koskevaan tarjouskilpailuun yhtenä hankintayksikkönä. Väylävirasto laatii kilpailutuksesta hankintapäätöksen ja solmii hankintasopimukset valittujen toimittajien kanssa.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen