§ 40 Asiantuntijapalvelun hankinta Varaamon kehitykseen Kuntien Tiera Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2401/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

25.4.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Harri Konttila, puh. 041 7311976, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Varaamo-palvelualustan kehitys jatkuu Tilat 24/7-projektin jälkeen uudessa Varaamon jatkokehitys -projektissa, jossa kehitetään Varaamon palvelualustaa eteenpäin sekä vakiinnutetaan se teknisesti Tampereella ja seutukunnissa.

Kuntien Tiera Oy on kunta-asiakkaidensa omistama, voittoa tavoittelematon yhtiö. Tieran yhtiöjärjestyksessä määrätään,​ että yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä, kuntien ja kuntasektorin hankintayksiköiden yhteistyön välineenä,​ ja että yhtiö palvelee julkisen edun edellyttämän julkisen palvelun toteuttamista. Kuntien Tiera Oy:n hallintoelimissä on mukana omistajien keskeisiä viranhaltijoita. Kaikki Tieran osakkeenomistajat käyttävät Tierassa hankintalain tarkoittamalla tavalla määräysvaltaa yhtiöjärjestyksen, yhtiökokouksen, ohjausryhmien,​ nimitysvaliokunnan ja hallituksen kautta. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n osakkeenomistaja.

Kuntien Tiera Oy antoi 12.4.2022 tarjouksen Varaamon kehittämisen asiantuntijapalveluista. Sopimuksen arvonlisäverottomat kustannukset ovat enintään 59 000 euroa. Laskutus tapahtuu toteuman mukaan.

Kuntien Tiera Oy toimittaa palvelun Tampereen kaupungille sidosyksikköaseman perusteella. Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan,​ jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista. 621/1999).

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Harri Konttila. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Päätös

Hankitaan Kuntien Tiera Oy:ltä asiantuntijapalvelua Varaamon kehitykseen.

Hankinnasta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset, enintään
59 000 euroa, kohdennetaan Varaamon jatkokehitysprojektin projektirakenteelle K1130_ICT_21_29.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään projektipäällikkö Harri Konttila.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala