§ 270 Kalevan liikuntapuiston huoltorakennus pää- ja arkkitehtisuunnittelun hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2595/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

29.4.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankepäällikkö Jarmo Viljakka, puh. 040 806 4105, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kalevan liikuntapuiston huoltorakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelun valinnan tarjouskilpailu järjestettiin Tampereen kaupungin puitesopimuskumppaneiden kesken (Pää- ja arkkitehtisuunnittelun puitesopimus, Dno TRE: 6908/02.07.01/2019). Ehdottomana kriteerinä oli kokemus yhden liikuntarakennuksen tai urheilukentän huoltorakennuksen uudisrakennuksen suunnittelusta. Pääsuunnittelijan tuli olla puitesopimuksessa esitetty henkilö.

Tarjouspyyntö lähetettiin 4.4.2022 seuraaville yrityksille: Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, Arkkitehtitoimisto Forssi Oy (ent. Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy), LINJA ARKKITEHDIT Oy, BST Arkkitehdit Oy, Architecture Workshop Finland Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti- Set Oy, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, OOPEAA Office for Peripheral Architecture Oy, HIMLA arkkitehdit Oy, Raami Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Q'ark Oy, Studio Puisto Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit MY Oy, Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy ja Arkkitehdit Kontukoski Oy.

Määräaikaan 22.4.2022 kello 9.00 mennessä tarjouksen jätti kolme (3) yritystä: Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Arkkitehtitoimisto Forssi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy

Hankintalain (1397/2016) 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä.

Tarjousten vertailussa kävi ilmi, että yksikään tarjouksista ei ollut tarjouspyynnön mukainen ja hankinnan ehdottomia vaatimuksia on muutettava.

Hankinnan keskeyttämiselle on näin ollen todellinen ja perusteltu syy. Ratkaisu ei vaaranna tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua.

Tarjousten avauspöytäkirja on tämän päätöksen liitteenä.

Tarjousasiakirjat ovat julkisia ja niitä säilytetään Tampereen kaupungin Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän tiloissa, Frenckellinaukio 2 B, 33101 Tampere.

Elinvoima ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö on vahvistettu johtaja Rantasen päätöksellä 11.1.2019 4 §. Hallintosäännön 37 § 4 kohdan mukaista palvelualueen johtajalle määrättyä päätösvaltaa on delegoitu kiinteistöjohtajalle. Toimintasäännön 18 §:n mukaan 15 000 euron tai sen arvoisen hankinnan osalta tulee tehdä viranhaltijapäätös.

Päätös

Päätetään, että Kalevan liikuntapuiston huoltorakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelun hankinta keskeytetään ja kilpailutetaan uudelleen.

Allekirjoitus

Kiinteistäjohtaja Virpi Ekholm