§ 46 Toisen asteen sähköisen opiskelijakortin tilaaminen Atea Finland Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2835/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

4.5.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Kalle Lehtinen, puh. 041 730 0341, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 558 8958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Toisen asteen ICT: digitaalisen oppimisympäristön kehittäminen -projektissa pyritään vastaamaan työelämän nopeaan digitalisoitumiseen, joka on muuttanut opetuksen vaatimuksia ja opetuksen toteuttamistapoja. Osana tätä tavoitetta hankitaan ammatilliseen opetukseen sekä lukiokoulutukseen sähköinen opiskelijakortti. 

Sähköisen opiskelijakortin hankinnalla saadaan vähennettyä tulostamista mm. ruokailuoikeuden todentamiseen, myös työaikaa säästyy opintotoimistolta. Kahden muovisen opiskelijakortin hankkimista ei tarvita jokaiselle opiskelijalle (kirjastokortti ja opiskelijakortti) vaan jatkossa kaikki todentaminen voidaan tehdä mobiilisovelluksen avulla. Lisäksi mobiilisovelluksen avulla kaikki opiskelijat ovat helposti saavutettavissa erilaisille tiedotteille.

Tampereen kaupunki on sitoutunut (tietohallintojohtaja 10.09.2019 § 72, TRE:5532/07.02.00/2019) Tiera verkkokauppa -puitesopimukseen seuraavien osa-alueiden osalta: työasemat (pöytäkoneet, kannettavat, näytöt) ja tarvikkeet, mobiililaitteet (tablet-laitteet ja puhelimet) ja tarvikkeet, tulostimet, monitoimilaitteet ja tulostuspalvelut sekä tarvikkeet, AV-laitteet ja -ratkaisut sekä tarvikkeet, ohjelmistot ja lisenssit sekä elinkaaripalvelut ja muut palvelut. Verkkokauppapalvelun Kuntien Tiera Oy:lle tuottaa Atea Finland Oy.

Atea Finland Oy antoi 12.4.2022 tarjouksen sähköisestä opiskelijakortista perustuen Tiera verkkokauppa -puitesopimukseen. Tarjous sisältää seuraavat osiot ja palvelut:

Arvonlisäverottomat käyttöönottomaksut (kertahinnat)

  • Tuudo-sovellus sis. digitaalisen opiskelijatunnisteen ja oppilaitoksen värityksen 17 647 euroa
  • Uuden opiskelijan orientaatiopaketti sekä hyvinvointiosio ja -valikko sekä palautekanava(t) 5 294 euroa
  • LMS/VLE (Moodle, It's Learning) integraatio 7 647 euroa
  • Tuudo Alert hätäviestintä 7 647 euroa
  • Tuudo Library kirjastopalvelulaajennus 7 647 euroa
  • Harjoittelupaikka-alusta 7 647 euroa


Arvonlisäverottomat vuosimaksut

  • Tuudo-sovellus sis. digitaalisen opiskelijatunnisteen ja oppilaitoksen värityksen 7 764 euroa
  • Uuden opiskelijan orientaatiopaketti sekä hyvinvointiosio ja -valikko sekä palautekanava(t) 3 882 euroa
  • LMS/VLE (Moodle, It's Learning) integraatio 3 882 euroa
  • Tuudo Alert hätäviestintä 3 882 euroa
  • Tuudo Library kirjastopalvelulaajennus 3 882 euroa
  • Harjoittelupaikka-alusta 3 882 euroa.


Ensimmäisessä vaiheessa tilataan Tuudo-sovellus sisältäen digitaalisen opiskelijatunnisteen ja oppilaitoksen värityksen sekä Tuudo Alert hätäviestinnän. Mahdollisista lisätilauksista (optiot) päätetään erikseen.

Tilauksesta solmitaan toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Sen arvonlisäveroton arvo sisältäen optiot on 162 225 euroa, josta ensimmäisen vaiheen tilauksen arvo on 71 878 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Juha Salmela. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista. 621/1999).

Päätös

Tilataan Tuudo-sovellus sisältäen digitaalisen opiskelijatunnisteen ja oppilaitoksen värityksen sekä Tuudo Alert hätäviestinnän Tredun ja Tampereen lukiokoulutuksen käyttöön Atea Finland Oy:ltä.

Hyväksytään toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Nimetään sopimuksen vastuuhenkilöksi ICT-palveluvastaava Juha Salmela.

Sopimuksen arvonlisäveroton arvo sisältäen optiot on 162 225 euroa, josta ensimmäisen vaiheen tilauksen arvo on 71 878 euroa.

Tilauksesta vuodelle 2022 aiheutuvat arvonlisäverottomat käyttöönottokustannukset 25 294 euroa ja lisenssikulut 4 853 euroa kohdennetaan ICT: Oppimisympäristöjen digitalisoiminen -projektille K1130_ICT_21_31_02.

Vuodesta 2023 alkaen arvonlisäverottomat vuosittaiset käyttökulut
11 646 euroa sisällytetään Tredun ja lukioiden palvelulaskelmiin opiskelijamäärien mukaisesti.

Mahdollisista optioista päätetään erikseen.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala