§ 47 Tietoturva-asiantuntijapalvelun hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3553/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

5.5.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 5538 663,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietoturvapäällikkö Juha Koivisto,​ puh. 050 5588 958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin ja seudun yhteinen tietoturvapolitiikka on vuodelta 2013, joten se tulisi päivittää ajan tasalle. Omana työnä on laadittu uusi luonnos, jonka laatu halutaan varmistaa ulkopuolisella arvioinnilla.

Kuntien Tiera Oy on kunta-asiakkaidensa omistama, voittoa tavoittelematon yhtiö. Tieran yhtiöjärjestyksessä määrätään, että yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä, kuntien ja kuntasektorin hankintayksiköiden yhteistyön välineenä, ja että yhtiö palvelee julkisen edun edellyttämän julkisen palvelun toteuttamista. Kuntien Tiera Oy:n hallintoelimissä on mukana omistajien keskeisiä viranhaltijoita. Kaikki Tieran osakkeenomistajat käyttävät Tierassa hankintalain tarkoittamalla tavalla määräysvaltaa yhtiöjärjestyksen, yhtiökokouksen, ohjausryhmien, nimitysvaliokunnan ja hallituksen kautta. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n osakkeenomistaja.

Kuntien Tiera Oy antoi 28.4.2022 tarjouksen tietoturva-asiantuntijan palvelusta. Tarjouksen työmääräarvio on viisi (5) henkilötyöpäivää. Palvelun arvonlisäveroton tuntihinta on 153 euroa. Työ tehdään tuntityöpohjaisesti ja laskutetaan toteutuman mukaisesti.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hankitaan tietoturva-asiantuntijapalvelu Kuntien Tiera Oy:ltä.

Hankinnasta aiheutuvat kustannukset, noin 5 546 euroa, kohdennetaan prr-osalle K1130_ICT_KE_02_01.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala