§ 114 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Patria Pilot Training Oy:n välisen kumppanuussopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3641/00.01.06/2022

Päätöspäivämäärä

9.5.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö, Juhani Anttila, puh. 040 801 6726, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 040 037 6420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Patria Pilot Training Oy solmivat kumppanuussopimuksen yritys- ja oppilaitosyhteistyön tiivistämiseksi ja organisoimiseksi.  

Kumppanuussopimuksella edistetään koulutuksen työelämälähtöisyyttä ja kehitetään uusia toimintamalleja sekä varmistetaan työelämän osaamisvaatimusten huomioon ottaminen opetuksessa ja osaavan työvoiman saatavuus. 

Kumppanuussopimuksen tavoitteena on kehittää ja vahvistaa Tredun ja Patria Pilot Training Oy:n yhteistoimintaa mm. seuraavin keinoin: 

  • Tredun lentokoneasennuksen tutkintoalan opiskelijoille aidot työelämän monialaiset oppimisympäristöt Tampere-Pirkkalan lentokenttäympäristössä, 
  • Tredun muiden tutkintoalojen yhteistyömahdollisuuksien kartoittaminen Patria Pilot Training Oy:n tai muiden Patrian liiketoimintayksiköiden osalta, 
  • Tredun opiskelijoiden työpaikalla oppimisen (koulutus- ja oppisopimukset) mahdollistaminen, 
  • Patrian henkilöstölle räätälöityjä koulutuksia, 
  • Patrian henkilöstön osaamisen hyödyntäminen koulutuksessa (mm. Part 145 -ilma-alushuollossa, jatkuvan lentokelpoisuuden ylläpidossa (CAMO), kunnossapitokaluston käyttö, turvallisuus, pelastusosaaminen), 
  • Tredun opettajien työelämäjaksojen toteuttaminen, 
  • Osapuolten maalaitekaluston ja tilojen mahdollinen yhteiskäyttö ja 
  • Ilma-alusten huollot ja korjaukset. 

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 10.1.2022 § 6 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 10.1.2022 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Patria Pilot Training Oy:n (Y-tunnus: 0687785-8) välinen liitteen mukainen kumppanuussopimus 12.5.2022 lukien.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari