§ 76 Lukiokoulutuksen johtajan viran täyttäminen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella lukiokoulutuksen palveluryhmässä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1650/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

23.5.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Teppo Rantanen, puh. 0400 235 442, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Lukiokoulutuksen johtajan tehtävänä on vastata lukiokoulutuksen palveluryhmän johtamisesta, toiminnan kokonaistuloksellisuudesta, strategisen johtamisen prosessista sekä strategian toimeenpanosta ja sidosryhmäyhteistyöstä.

Lukiokoulutuksen johtajan viran kelpoisuusvaatimuksena ovat ylempi korkeakoulututkinto, opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) 2 § mukainen rehtorin kelpoisuus ja johtamiskokemus.

Tehtävässä katsotaan eduksi hyvä tuntemus lukiokoulutuksesta ja sen johtamisesta, pedagoginen kehittämisote, laajat yhteistyöverkostot, sujuva englannin kielen taito sekä kokemusta tiimityöskentelystä ja esihenkilönä toimimisesta.

Virka oli haettavana 22.2. - 15.3.2022. Lukiokoulutuksen johtajan virka julistettiin uudelleen haettavaksi ajalle 21.3. - ​5.4.2022. Aikaisemman haun perusteella tulleet hakemukset otettiin huomioon uudessa haussa.

Ilmoituskanavina olivat Aamulehti ja Helsingin Sanomat, tampere.fi, Kuntarekry.fi, te-palvelut.fi, LinkedIn, Facebook ja Oikotie. Virkaa haki hakuaikoina yhteensä 14 hakijaa. Hakijoista kelpoisuusehdot täytti 14 hakijaa. Elinvoiman ja kilpailukyvyn johtaja, kaupungin henkilöstön kehittämispäällikkö, lukion rehtori ja lukiokoulutuksen henkilöstöpäällikkö haastattelivat kuusi hakijaa, joista kolme hakijaa eteni soveltuvuusarviointeihin ja heistä kaksi haastateltiin soveltuvuusarviointien jälkeen vielä kerran.

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään sekä haastattelussa saatu vaikutelma, on kasvatustieteiden maisteri (KM) Anna-Mari Aalto soveltuvin lukiokoulutuksen johtajan virkaan.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa
Toimintayksikkö: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, lukiokoulutuksen palveluryhmä
Vakanssinumero: 16002223
Tehtävänimike: Lukiokoulutuksen johtaja
Asema: Johtava
Esimies: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Virkaehtosopimus: Kunnallinen yleinen virka-​ja työehtosopimus
Hinnoittelu: 99TAE020
Esimiesasema: Kyllä
Työaikamuoto: Ei työaikalain piirissä (järjestelmämerkintöjä varten: toimistotyöaika)
Palkkakustannukset: Maksetaan tililtä 401100,​ kustannuspaikalta 134001, toiminto 240

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internetsivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n kohdan 3 mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

Kasvatustieteiden maisteri Anna-Mari Aalto otetaan lukiokoulutuksen johtajan vakituiseen virkaan elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella lukiokoulutuksen palveluryhmässä. Virantoimitus alkaa 1.8.2022. Koeaika on kuusi (6) kuukautta. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 2 luku 8 §)

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa lausunto terveydentilan tarkastuksesta uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 2 luku, 7 §)

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala