§ 120 Ratinan rantamuurin kaiteen saneerausurakka

Lataa  Kuuntele 

TRE:3932/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

1.6.2022

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttajainsinööri Jukka Rantala, puh. 040 685 4427, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ratinan suvannon itälaidan rantamuurin vanha putkikaide uusitaan syksyn 2022 aikana Laukon ja Ratinan siltojen väliltä nykyisen polttoaineen jakelupisteen ympäristössä.​ Uusittavan ja asennettavan kaideosan pituus on noin 100 metriä. Vanha kaide ei täytä nykypäivän turvallisuusmääräyksiä aukkojen koon ja korkeuden suhteen. Ratinan suvannon aiemmin saneeratuissa rantamuurin osissa on käytetty uniikkeja Tammerkosken Takomo Oy:n suunnittelemia ja asentamia käsin taottuja rautakaiteita,​ joissa kaidetolpat ovat valurautaisia. Tammerkosken Takomo Oy on ainoa toimija,​ joka pystyy toimittamaan aiemmin uudistettujen muurinosien kaiteita vastaavat kulkuesteet. Tästä syystä uusittavan muurinosan kaiteiden hankinta tehdään hankintalain 40 § mukaisena suorahankintana. Uusittava kaideosa on viimeinen vanhaa kaidetyyppiä oleva osuus suvannon eteläisellä rantamuurilla Ratinan ja Laukon siltojen välisellä osuudella.

Tammerkosken Takomo Oy on antanut yksikköhintaperusteisen tarjouksen Ratinan suvannon puuttuvasta kaiteenosasta. Annetun tarjouksen yksikköhinnat vastaavat aiemmissa vastaavissa urakoissa annettuja hintoja. Uusittavan kaiteen kustannusarvio on 93 200,00 euroa (alv 0 %). Kyseessä oleva kaidemalli vaatii erityistä ammattitaitoista käsityötä. Tammerkosken Takomo Oy on tehnyt ja asentanut kaikki nykyiset uudemmat taotut kaiteet Tammerkosken rantamuureihin sekä esittänyt korkeatasoista ja virheetöntä laatutasoa. Esitän,​ että kaiteen rakentaminen ja asentaminen tilataan suorahankintana Tammerkosken Takomo Oy:ltä.

Rakennusttamisjohtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa (HS 37 § kohta 4) 250 000 euroon asti. Rakennusurakoissa kansallinen kynnysarvo on 150 000 euroa.

Päätös

Ratinan suvannon taottu kaiteen  saneerausurakointi asennuksineen ja rahteineen tilataan Tammerkosken Takomo Oy:ltä. Laskutusperusteena on yksikköhinnat ja urakan kustannusarvio on 93 200,00 euroa  (alv 0%). Kustannusarviota ei saa ylittää ilman tilaajan lupaa. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua tämän hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Kustannukset kohdistetaan projektinumerolle: I1115_210248, 4079911.

 

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen