§ 121 Valaistusrakenteiden sijoittamissopimuksen hyväksyminen, Ratina

Lataa  Kuuntele 

TRE:4148/10.00.03/2022

Päätöspäivämäärä

1.6.2022

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintoassistentti Vertti Sahala, puh 040 737 8042, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) § 163 mukaan kiinteistön, yleisen alueen ja rakennuksen omistajan ja haltijan on velvollisuus sallia kiinteistölle, alueelle tai rakennukseen kiinnitettäväksi tai sijoitettavaksi valaistus-, liikenne- tai telejohtojen kiinnikkeitä, liikennemerkkejä, liikenteen ohjauslaitteita ja opasteita sekä vähäisiä katurakenteen osia.

Sopimuksen kohteena ovat ulkovalaistusverkon laitteiden sijoitus tontille, valaistuslaitteiden seinäkiinnitykset rakennukseen ja niiden kaapelointireitit valaistusta varten.

 

Valaistuslaitteiden omistajalla on oikeus korvauksetta sijoittaa kiinteistölle edellä mainittuja kiinnikkeitä ja kaapeleita sopimuksen liitteenä olevan kytkentäkartan osoittamalla tavalla.

Tampereen kaupungin Hallintosäännön (37 §, kappale 2, kohta 4) sekä Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön (16.6.2021 § 67) perusteella rakennuttamisjohtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa 250 000 euroon asti.

 

Päätös

Ulkovalaistuslaitteiden sijoittamissopimus hyväksytään.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen