§ 179 Olosuhdeselvityksen palvelujen pienhankinta lasten, nuorten ja perheiden palveluryhmän perheoikeudellisten palvelujen yksikköön

Lataa  Kuuntele 

TRE:417/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

13.5.2022

Päätöksen tekijä

Z/Palvelujohtaja, lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava sosiaalityöntekijä Birgitta Jyrkkä, p. 0504301195, suunnittelija Elisa Sivula p. 044 481 1115, sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Eija Haapanen, p. 040 639 7871, sähköposti eija.haapanen@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pienhankinnan kohteena on olosuhdeselvityksen palvelu jonotilanteen hallitsemiseksi ja purkamiseksi. Olosuhdeselvitys perustuu lakiin lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta (361/1983). Mikäli vanhemmat eivät kykene sopimaan lapsen huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta, he voivat hakea päätöstä tuomioistuimelta. Asian selvittämiseksi ja ennen päätöksen tekoa tuomioistuin voi pyytää selvityksen sosiaalitoimelta vanhempien ja lasten tilanteesta. Selvitys on osa kunnan järjestämää sosiaalipalvelua, mutta sosiaalilautakunta voi tehdä sen ainoastaan tuomioistuimen pyynnöstä.

Olosuhdeselvityksiä tekevien työntekijöiden tulee olla laillistettuja sosiaalityöntekijöitä. Selvityksen laatimisesta vastaavalla työntekijällä tulee olla kokemusta lasten, nuorten ja vanhempien kanssa työskentelystä ja laaja-alaisten selvitysten tekemisestä.

Tilaaja tekee hankintasopimukset useamman palveluntuottajan kanssa. Palveluntuottajia valitaan niin monta, että tilaaja voi varmistua palvelun riittävästä kapasiteetista. Palveluntuottajiksi tullaan valitsemaan enemmän palveluntuottajia kuin laskennallinen ennuste asiakastarpeesta edellyttäisi palvelukapasiteetin turvaamiseksi. Sopimuskauden aikana tilaaja tekee valituilta palveluntuottajilta tilauksia sopimuksissa vahvistettujen ehtojen mukaisesti ottaen huomioon tilaajan jonotilanteen ja asiakkaan yksilölliset tarpeet.

01.05.2022-31.12.2022. Sopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinnassa käytettiin rajoitettua menettelyä. Tarjouspyyntö lähetettiin sähköpostitse viidelle palveluntarjoajalle, jolla tiedettiin Valveri-rekisterin perusteella olevan sosiaalityöntekijän palveluita ja riittävästi asiakaspaikkoja tilaajan tarpeen huomioiden. Tarjouksia saatiin kaksi.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Tarjoajat täyttivät tarjouspyynnössä tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. 

Tarjoajan tarjous vastasi tarjotulle palvelulle asetettuja vaatimuksia. 

Tarjouksien katsottiin olevan sopivia.

Edellä mainitun perusteella sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelu maahanmuuttajataustaisille asiakkaille esitetään hankittavaksi seuraavilta palveluntuottajilta:

Tarjoaja

Y-tunnus

Humana Avopalvelut Oy

2292973-4

Profiam Sosiaalipalvelut Oy

2695288-6

Sopimuskauden hankinta-arvo on sitoumuksetta 100 000 euroa. Sopimus ei sisällä määrä- tai vähimmäisostovelvoitetta.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Sopimus tulee julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa. 

Palvelujohtajan päätösvalta perustuu sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 31.12.2020 § 81, toimintasäännön liitteen delegointimatriisiin.

Päätös

Esityksen mukaisesti olosuhdeselvityksen palvelua hankitaan ja sopimukset tehdään seuraavien palveluntarjoajien kanssa:

 Tarjoaja

Y-tunnus

Humana Avopalvelut Oy

2292973-4

Profiam Sosiaalipalvelut Oy

2695288-6

Palveluntuottajat on asetettu hinnan mukaiseen järjestykseen. Tarjousvertailusta (liite 1) selviävät palveluntuottajien tarjoushinnat ja sijajärjestys. 

Hankinta ei sisällä määrä- tai vähimmäisostovelvoitetta. Sopimus ei sisällä määrä- tai vähimmäisostovelvoitetta. Palveluntuottajan ei tarvitse varata paikkoja vain tilaajan käyttöön, mutta sitoutuu tarjoamaansa. Palveluntuottajalla ei ole yksinoikeutta palvelun tuottamiseen tilaajalle. Tilaaja ei sitoudu tietyn kapasiteetin hankkimiseen palveluntuottajalta sopimuskauden aikana.

01.05.2022- 31.12.2022. Sopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuskauden hankinta-arvo on sitoumuksetta 100 000 euroa.

Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Palvelujohtaja Maria Päivänen