§ 58 Tampereen Veden osallistuminen Pinsiön-Matalusjoen mittauksiin

Lataa  Kuuntele 

TRE:3930/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

20.5.2022

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Kehitysinsinööri Tiiu Vuori, puh. 040 801 6927, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan ELY-keskus toteuttaa Pinsiön-Matalusjoella jatkuvatoimisia virtaaman ja veden laadun mittauksia vuosina 2022-2027. Osa mittauksista liittyy LIFE Revives -hankkeeseen (LIFE20 NAT/FI/000611), joka on kansainvälinen EU-rahoitteinen jokihelmisimpukoiden eli raakkujen ja sen isäntäkalojen elinolojen elvyttämiseen tähtäävä hanke. Hankkeen ulkopuolisella rahoituksella eli Tampereen Veden rahoituksella toteutetaan virtaamamittauksia ja/tai veden laadun mittauksia (sameus) Pinsiön-Matalusjoella niinä vuosina, kun hankkeen puitteissa mittauksia ei tehdä (eli vuosina 2023-2026) niin, että mittaukset mahdollisesti kokonaisuudessaan kattavat koko hankkeen ajan.

Pinsiö-Matalusjoki saa alkunsa Ylöjärvenharjun pohjavesialueelta, jossa sijaitsee Tampereen Veden Pinsiön pohjavesilaitos. Tampereen Vesi osallistuu tutkimuksiin, jotta saadaan lisätietoa eri toimenpiteiden vaikutuksista joen olosuhteisiin.

Hankinnan kokonaisarvo on enintään 24.000,00 euroa.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos osallistuu Pinsiön-Matalusjoen alajuoksun jatkuvatoimisiin virtaama- ja/tai laatumittauksiin. Pirkanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut hankinnan ja tekee asiasta hankintapäätöksen sekä sopimuksen laitetoimittajan kanssa. Tampereen Vesi kustantaa osan em. hankinnan kustannuksista. Tampereen Veden osuus kustannuksista on korkeintaan 24.000,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Kustannukset jakautuvat neljän vuoden ajalle (2023-2026). Mittausten sisällöstä ja toteutusajankohdasta sovitaan tarkemmin erikseen. Hankkeesta tehdään yhteistyösopimus Tampereen Veden ja Pirkanmaan ELY-keskuksen välille.

Päätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun sopimus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela