§ 317 Lupa Sanoma Media Finland Oy:lle Tammerfest-kaupunkifestivaalin järjestämiseen Ratinanniemessä

Lataa  Kuuntele 

TRE:4010/10.00.04/2022

Päätöspäivämäärä

20.5.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 040 020 5044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sanoma Media Finland Oy on hakenut lupaa käyttää Ratinanniemeä Tammerfest-kaupunkifestivaalin järjestämiseen ajalla 21. - 23.7.2022. Festivaali on vuodesta 1995 lähtien järjestetty joka vuosi, lukuun ottamatta vuotta 2020.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

Sanoma Media Finland Oy (Y-tunnus 1515901-4) oikeutetaan käyttämään Ratinanniemeä Tammerfest–kaupunkifestivaalin järjestämiseen to–la 21. - 23.7.2022 (alue avoinna to klo 15.00–1.00, pe klo 14.00–1.00 ja la klo 14.00–1.00), seuraavin ehdoin:

  1. Luvan saajan tulee hakea poliisiin lupa tapahtuman järjestämiseen sekä toimittaa turvallisuus- ja pelastussuunnitelma poliisille ja pelastusviranomaiselle. Tapahtumassa tulee noudattaa mahdollisia ohjeita ja määräyksiä koronatilanteeseen liittyen. Alueella tulee pitää viranomaiskatselmus ennen tapahtuman avaamista. Luvan saaja kutsuu katselmuksen koolle.
  2. Luvan saaja voi aloittaa tapahtuman rakentamisen sunnuntaina 17.7. Suunnitelma alueesta on luvan liitteenä. Luvan saajan tulee järjestää alueella katselmus puiston kunnossapidon kanssa ennen rakentamista sekä purkamisen jälkeen. Yhteyshenkilö on Tampereen Infra Oy:n työmaapäällikkö Titta Holmala-Kylmäkoski, puh. 0408064218 tai etu.sukunimi(a)tampere.fi. Telttojen ym. rakenteiden kiinnityksiin tulee käyttää mieluiten painoja. Jos käytetään maakiiloja, tulee maan alla kulkevien kaapeleiden yms. sijainnit ehdottomasti selvittää. Ratinan sillan alla oleva ulkoliikuntapaikka voidaan sulkea tapahtuman ajaksi 21. – 23.7.
  3. Tapahtuma-alue tulee olla tyhjä, alkuperäiseen kuntoonsa siivottu ja ennallistettu viimeistään maanantain 25.7. aikana.
  4. Luvan saaja voi sijoittaa alueelle anniskelualueet, joissa on asiakkaille yhteensä 10 000 asiakaspaikkaa.
  5. Musiikkiesitykset päättyvät klo 24.00. Luvan saajan tulee noudattaa kaupungin ympäristönsuojelun antamaa melupäätöstä, jossa määrätään mm. musiikkiesitysten päättymisajat, desibelirajoitukset sekä tiedottamisvelvollisuus naapurustolle.
  6. Ratinanniemen kevyen liikenteen väylien sulkemiseen (rakentamis- ja purkamisajat, tapahtuma-aika) ym. tilapäisiin liikennejärjestelyihin tulee hankkia katulupa kaupungin katutilavalvonnasta. Väylien sulkemis- ja avaamisajankohdat määritellään katulupapäätöksessä. Laukonsilta suljetaan tapahtuman ajaksi.
  7. Luvan saaja voi käyttää Ratinanniemen koirapuistoa käymälöiden sijoittamiseen. Käymälät tulee sijoittaa sisääntulon tuntumaan. Koirapuiston aitaan tulee kiinnittää infot alueen sulkemisesta viimeistään viikkoa ennen tapahtuma-alueen käyttöön ottamista. Portteja ei lukita tapahtuman aikana. Puistossa oleva roska-astia ei ole tarkoitettu tapahtuman käyttöön. Tapahtuman jälkeen alue tulee siivota huolellisesti niin ettei alueelle jää esim. lasinsiruja. Alue tulee olla normaalissa käytössä viimeistään maanantaiaamuna 25.7.
  8. Luvan saaja vastaa tapahtuman jätehuollosta ja päivittäisestä siisteydestä tapahtuma-alueella sekä sen lähialueilla (karttaliite). Tapahtuma-alue sekä karttaliitteen mukainen alue tulee siivota irtoroskista joka päivä ohjelma-ajan päätyttyä tai viimeistään seuraavana aamuna klo 9.00 mennessä. Tapahtuman jätehuolto tulee suunnitella etukäteen kunnallisten jätehuoltomääräysten 43 § mukaisesti. Tapahtuman jätehuoltosuunnitellussa voi käyttää apuna lomaketta, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta. Lisätiedot: ymparistonsuojelu(a)tampere.fi. Alueelle tulee järjestää riittävä määrä käymälätiloja Valviran ohjeistuksen mukaisesti. Myös muita hygieenisiin olosuhteisiin liittyviä ohjeita Valviran ohjeistuksessa tulee noudattaa. Lisätiedot: terveydensuojelu(a)tampere.fi.
  9. Tapahtumajärjestäjä on muutamien vuosien ajan tehnyt yhteistyötä tapahtuman vaikutusalueella sijaitsevien Kuninkaankadun taloyhtiöiden (39, 41, 42, 44 ja 46) kanssa huolehtimalla mm. käymälätilojen hankkimisesta taloyhtiöiden läheisyyteen ja osallistumalla vartioinnista aiheutuviin kustannuksiin. Järjestelyt tulee tehdä myös vuoden 2022 festivaalissa. Käymälöiden ja muiden mahdollisten rakenteiden tulee olla paikoillaan ja käyttökuntoisina ennen tapahtuman avaamista. Luvan saaja vastaa rakenteiden huollosta ja siitä, että ne kuljetetaan pois alueelta viimeistään maanantain 25.7. aikana.
  10. Luvan saaja hankkii tarvittavat luvat anniskelutoiminnalle, elintarvikkeiden myyntiin sekä tilapäiseen meluun. Kuluttajapalveluita tarjoavien yritysten tulee toimia kuluttajaturvallisuuslain 920/2011 mukaisesti.
  11. Kaupunki on vuokrannut Laukonsillan Ratinan puoleisesta päädystä paikan jäätelökioskille. Luvan saaja sopii kioskitoimijan kanssa siitä, millaisin ehdoin toimijalla on mahdollisuus pitää kioski auki tapahtuman aikana.
  12. Ratinanniemestä on vuokrattu aluetta Kraftpoint Oy:lle veneiden tankkauspistettä varten. Tankkauspaikalle sekä rannan venepaikoille tulee olla pääsy tapahtuman aikana. Luvan saajan tulee sopia käytännöistä (alueille pääsy) Kraftpoint Oy:n kanssa etukäteen, matti.kairimo(a)gmail.com tai puh. 05065547. Venepaikat-yhteyshenkilö on satamavastaava Tuomas Salovaara, etu.sukunimi(a)tampere.fi, puh. 0417310639.
  13. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaislupien ja –määräysten laiminlyömisestä.
  14. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle tapahtuman järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

Korvaus kaupungin omistaman alueen käytöstä on 22 500 euroa + alv 24 %. Korvaus peritään laskulla.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm