§ 50 Sopimus valtionavustusten kanavoinnista, käytöstä ja tietohallintoyhteistyöstä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa

Lataa  Kuuntele 

TRE:3728/02.04.01/2022

Päätöspäivämäärä

20.5.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä, puh. 050 430 4452, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 558 8958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialue on hakenut valtionavustusta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistamiseen liittyvään ICT-muutokseen. Valtionavustus on tarkoitettu käytettäväksi aikavälillä 1.7.2021 - 31.12.2025 syntyviin kustannuksiin. Hakemuksessa on haettu avustusta seuraaviin tehtäväkokonaisuuksiin:

  • Hallinnolliset tehtävät
  • Toimialariippumattomat hallinnon järjestelmät
  • Toimialasidonnaiset järjestelmät
  • ICT-infra
  • ICT-infran järjestelmät
  • Muut välttämättömät tehtävät.


Pirkanmaan hyvinvointialue voi kanavoida saamiaan valtionavustuksia edelleen kunnille ja kuntayhtymille. Tampereen kaupunki on mainittu Pirkanmaan hyvinvointialueen hakemuksessa yhtenä osatoteuttajista.

Jos valtionavustus myönnetään käytettäväksi valtionavustuspäätöksen mukaista käyttötarkoitusta toteuttavan muun kuin valtionavustuksen saajan eli hankehallinnoijan toiminnan tai hankkeen avustamiseen, hankehallinnoijan on tehtävä sopimus valtionavustuksen käytöstä, käytön valvonnasta ja niiden ehdoista toimintaa tai hanketta toteuttavan osatoteuttajan kanssa. 

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen välisellä sopimuksella tarkoitetaan valtionavustuslain (688/2001) 7 §:n 3 momentin mukaista sopimusta. Sopimuksen tarkoituksena on määrittää sopijapuolten välinen yhteistyö ja valtionavustusten käyttö hyvinvointialuevalmistelun osalta. Sopimuksella Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan hyvinvointialue sitoutuvat käyttämään avustusta ainoastaan avustuspäätöksen (VN/27018/2021) mukaiseen tarkoitukseen. Sopimus on määräaikaisesti voimassa 31.12.2022 saakka. 

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tietohallintopäällikkö,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Tuukka Seppälä. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​ hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään sopimus valtionavustusten kanavoinnista, käytöstä ja tietohallintoyhteistyöstä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa.

Sopimus on määräaikaisesti voimassa 31.12.2022 saakka.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala