§ 62 Oikaisuvaatimus ajoneuvon lähisiirron siirtokustannuksista

Lataa  Kuuntele 

TRE:4571/02.04.03/2022

Päätöspäivämäärä

15.6.2022

Päätöksen tekijä

Katupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Sami Niemelä. puh. 040 729 3002, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Katupäällikkö Pasi Halme, puh. 050 521 5194, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan, jos pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa tiealueella tapahtuvalle kunnossa- ja puhtaanapidolle, tienpitoviranomainen voi toimittaa ajoneuvon lähisiirron. Mainitun lain 11 §:n mukaan ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Korvaus määrätään kunnan osalta kunnallisen viranomaisen hyväksymän taksan mukaisesti.

Asianosainen vaatii oikaisua katutarkastajan tekemään päätökseen 7.3.2022 § 208 siirtokustannusten perimisestä ja asiasta 24.5.2022 lähetettyyn laskuun 9.6.2022 päivätyllä oikaisuvaatimuksella. Asianosainen vetoaa oikaisuvaatimuksessaan siihen, että asianosaisen mukaan siirtoja tehneen yrityksen kanssa olisi sovittu, että ajoneuvon lyhytaikainen pysähtyminen alueella, jossa lähisiirtojen suorittaminen oli parhaillaan käynnissä olisi hyväksyttävää. Ajoneuvon kuljettaja oli palannut ajoneuvolleen saatettuaan lapsensa päiväkotiin, jolloin ajoneuvo oli keretty jo kiinnittää hinauskalustoon. Lähisiirto keskeytettiin kuljettajan saavuttua paikalle. Lisäksi asianosainen ilmoittaa saaneensa tiedon päätöksestä vasta toukokuussa 2022, jonka vuoksi hän ei ole voinut vaatia aikaisemmin oikaisua päätökseen.

Ajoneuvon kuljettajan tulee varmistaa kaikissa tilanteissa kadulla ja pysäköintipaikoilla mahdollisesti olevat pysäköintirajoitteet. 

Lähisiirto katsotaan alkaneeksi,​ kun ajoneuvo on kiinnitetty hinauskalustoon. Ajoneuvon siirrosta peritään korvaus siinäkin tapauksessa,​ että se keskeytyisi ajoneuvon omistajan/haltijan tullessa paikalle.

Päätös ajoneuvon lähisiirrosta perittävästä korvauksesta 7.3.2022 § 208 on lähetetty asianosaiselle postitse 8.3.2022. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon,​ jollei muuta näytetä,​ 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Tiedoksisaantipäivää ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä,​ itsenäisyyspäivä,​ vapunpäivä,​ joulu-​ tai juhannusaatto tai arkilauantai,​ saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tässä tapauksessa oikaisuvaatimus on saapunut käsiteltäväksi myöhässä.

Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo edellä esitetyn perusteella, että oikaisuvaatimus tulee hylätä aiheettomana.

 

 

Sovelletut säännökset:

Laki ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 6 § 1 momentti, 11 §.

 

Toimivalta:

Katupäällikkö käsittelee ajoneuvojen siirrosta annetun lain (1508/2019) 14 §:n mukaiset oikaisuvaatimukset 11 §:n mukaisista maksuista (Yrja 22.2.2022 § 16).

 

Katujen puhdistussuunnitelmat ovat nähtävissä osoitteessa www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere. Lisäksi sivuilta on mahdollisuus tilata ilmainen tekstiviestipalvelu, joka lähettää edellispäivänä klo 15.00 tekstiviestinä tiedon valittujen postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on puhdistuksen aikana kielletty.

 

Päätös

Oikaisuvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Katupäällikko Pasi Halme