Kaupunginhallitus, kokous 23.5.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 224 Tampereen kaupungin talous- ja tuottavuusohjelman laadinnan tilannekatsaus (kehittämiskokousasia) 

TRE:1690/02.02.01/2022

Valmistelija

  • Männikkö Jukka, Talousjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Talousjohtaja Jukka Männikkö, puh. 050 576 7539 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Talous- ja tuottavuusohjelman valmistelu on edennyt. Ohjelman valmistelutilannetta esitellään kaupunginvaltuustolle kaupunginvaltuuston iltakoulussa 13.6.2022. Valtuuston päätettäväksi ohjelma tulee elo-syyskuussa.

Kaupunginhallituksen kehittämiskokouksessa (ohjausryhmässä) 7.3.2022 käytiin ohjelman laatimisesta ja tavoitteista laaja keskustelu. Kaupunginhallituksen kehittämiskokouksessa 19.4.2022 tarkasteltiin suurten kaupunkien investointiprosesseja ja tarkasteltiin kasvuun panostuksen vaikutuksia kasvuun sekä sote-uudistuksen vaikutuksia kuntien pakollisten ja vapaaehtoisten tehtävien suhteeseen. Seuraavaksi on tarkoitus laatia konkreettisia toimenpide-esityksiä ohjausryhmän linjattavaksi. Tavoitteena on tehdä lopullinen ja riittävän syvä laskenta. Ohjausryhmä arvioi ehdotusten täytäntöönpanokelpoisuutta ja toimenpiteiden vaikuttavuutta sekä talouden että palvelujen sisällön (laadun) kautta.

Ohjelman laadinta on edennyt ja kokouksessa annetaan katsaus laadinnan tämänhetkisestä tilanteesta ja suunnitellusta etenemisestä.

Vuoden 2023 talousarviokehys oli tarkoitus tuoda kaupunginhallituksen päätettäväksi 13.6.2022. Talouden näkymät vuodelle 2023 ovat Ukrainan sodan aiheuttamien taloudellisten vaikutusten vuoksi hyvin hämärät ja kesän aikana mahdollisesti saadaan tarkempia arvioita vuoden 2023 talouskehityksestä. Sote-uudistuksen taloudellisista vaikutuksista vuodelle 2023 on kesäkuussa luvassa tarkempia tietoja. Näiden syiden vuoksi on perusteltua päättää kaupungin vuoden 2023 talousarviokehyksestä aiemmasta aikataulusta poiketen 15.8.2022.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen kaupungin talous- ja tuottavuusohjelman laadinnan tilannekatsaus merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden talousjohtaja Jukka Männikölle, johtaja, talous FCG Eero Laesterälle, strategiajohtaja Reija Linnamaalle, henkilöstöjohtaja Niina Pietikäiselle, johtaja Taru Kuosmaselle, johtaja Mikko Nurmiselle sekä johtaja Lauri Savisaarelle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Arttu Vuori saapui kokoukseen.

Tiedoksi

Jukka Männikkö

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)