§ 130 Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen Tredun Kalevan kampukseen 1.8.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3091/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

25.5.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Vesa Kähkönen, puh. 040 569 3589, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampuksen virkasuhteisen päätoimisen tuntiopettajan (liiketoiminta) tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 14.4.2022 - 29.4.2022, hakukoodi TRE-01-925-22. Ilmoituskanavat olivat tampere.fi, kuntarekry.fi, mol.fi, oikotie.fi ja Facebook.

Liiketoiminnan tuntiopettajan tehtäviin kuuluu liiketoiminnan perustutkinnon ammatillisten tutkinnon osien laaja-alainen ja työelämälähtöinen opetustyö, työelämässä oppimisen ohjaus ja näyttöjen arviointi, yksilöllisten opintopolkujen rakentaminen sekä OMA-opettajana toimiminen.

Tehtävässä edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja ammatillisen opettajan kelpoisuutta. Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13 §:n mukaan. 

Tehtävässä edellytetään laaja-alaista käytännön ammattitaitoa opetettavista tutkinnonosista, hyviä työelämäsuhteita, tuoretta kokemusta ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustyöstä, monipuolisia pedagogisia ja digitaalisia taitoja, tiimityöskentelytaitoja sekä monipuolista Wilma-oppilashallintojärjestelmän käytön tuntemusta.

Lisäksi edellytetään valmiutta liikkua Tredun toimipisteiden välillä ja työelämän oppimisympäristöissä sekä valmiutta työskennellä vaihtuvissa opetus- ja ohjaustiimeissä ja erilaisissa verkostoissa. Tehtävässä tarvitaan voimassa oleva B-luokan ajokortti. Palvelusuhteen aikana pääasiallinen toimipiste voi muuttua.

Eduksi katsotaan kokemus opiskelijoiden opintojen henkilökohtaistamisesta ja tutkintoalan kehittämistyöstä sekä hyvät yhteistyötaidot. Lisäksi eduksi luetaan valmius opettaa taloushallinnon tutkinnonosia, markkinointiin, yrittäjyyteen ja yritysyhteistyöhön liittyvä asiantuntemus, palveluhenkisyys, valmennuksellinen työote sekä valmius kehittää omaa työtään ja osaamistaan.

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote ja työterveyshuollon lausunto terveydentilasta.

Tehtävää haki hakuaikana seitsemäntoista (17) hakijaa. Kymmenen (10) hakijaa täytti kaikki vaaditut kelpoisuusehdot.

Haastatteluihin kutsuttiin seitsemän (7) hakijaa. Haastattelut pidettiin 11.5. - 12.5.2022.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan KTM *********.

Valitun ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta, koska virkasuhde on katkeamaton.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 10.1.2022 § 6 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 10.1.2022 alkaen.)

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luku 4 ja 7 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

KTM ********* otetaan päätoimiseen tuntiopettajan (liiketoiminta) virkasuhteeseen 1.8.2022 alkaen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampukseen.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Tredun Sammonkadun toimipiste, toimintoalue 513.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 45 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta,​ jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla,​ että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari